Home Data & Storage Automatiseren is nu digitaliseren

Automatiseren is nu digitaliseren

23
datahub

Eind jaren zeventig van de vorige eeuw schreef een regeringscommissie onder leiding van de vermaarde natuurkundige Gerhart Rathenau een rapport over automatisering. De Nederlandse regering had om het rapport verzocht omdat zij zich zorgen maakte over de ‘slaperige toestand’ in Nederland als het ging om automatisering. Het rapport signaleerde volop kansen in Nederland. We bezaten de kennis, middelen en ambitie om een speler van wereldformaat te worden op het gebied van informatietechnologie. Voor het zover was, moest er volgens Rathenau nog wel het een en ander gebeuren.

Anno nu praten we over digitaliseren. Er is sinds de jaren zeventig enorm veel gedaan. En daarnaast heeft de opkomst van het internet alles nog extra op zijn kop gezet. Maar de noodzaak om te veranderen is urgenter dan ooit. Bedrijven moeten zo spoedig mogelijk digitaal transformeren om bestaansrecht te houden.

Science fiction in de praktijk

Nederland heeft een infrastructuur die meedoet in de top van de wereld. We hebben een digitale infrastructuur die science fiction leek toen Rathenau zijn rapport schreef. Iedere stad van formaat in Nederland heeft één of meerdere datacenters. Ook in de meer rurale gebieden zijn volop mogelijkheden om van datacenters gebruik te maken. Het nieuwe fundament waar de volgende ingrijpende ontwikkeling in digitale technologie tot wasdom komt.

Maar wat betekent dat voor het Nederlands bedrijfsleven concreet, waar te beginnen? Dat is een vraag die bij veel bedrijven speelt. Maar men begrijpt wel steeds beter dat niks doen geen optie is.

Hand in hand

Als Dutch Data Center Association (DDA) zien we veel voorbeelden van bedrijven die zich in enkele jaren opnieuw uitgevonden hebben. Dit, dankzij digitale technologie. Daardoor lopen ze voorop in hun sector. Dat start bij de basis. We merken als DDA de behoefte om deze kennis te delen.

Daarom staan we hier uitgebreid bij stil tijdens het jaarlijkse evenement TIER010 in Rotterdam. We hebben met zijn allen digitale technologie omarmd, maar de volledige potentie ervan verdient meer aandacht. Tijdens TIER010 zullen datacenters uit de metropool regio Rotterdam hun showcase opentrekken en bedrijven en organisaties in en rondom Rotterdam laten zien dat de digitale transformatie ook voor hen bijzondere kansen biedt.

Connecting the dots

Hoe zit het dan met de ‘slaperige toestand’ van voorheen, slaapwandelen we daar niet weer naartoe? We kunnen stellen dat iedereen inmiddels volledig is ontwaakt. Maar het blijft verleidelijk om in te dutten. Met al het digitaliseren dat op ons af komt is het cruciaal om alert te blijven. Hand in hand!

Stijn Grove, Directeur Dutch Datacenter Association

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here