Home Ondernemen & Business DFT kopt: “Deloitte rooft onderdeel van Capgemini.”

DFT kopt: “Deloitte rooft onderdeel van Capgemini.”

137

Georganiseerde misdaad? Ik citeer een artikel uit DFT van jl dinsdag, 23 oktober.

Capgemini Consulting is in één klap zijn gehele adviesorganisatie voor telecom en media (TMU) kwijtgeraakt aan concurrent Deloitte. Op verzoek van Deloitte werkten negen topmanagers van Capgemini een jaar lang in het diepste geheim aan hun overstap, en gebruikten daarvoor de codenaam ‘Cheetah’.”

Ik ben geschokt. Associaties met een zekere organisatie uit Sicilië, waarbij economie, cultuur, politiek en criminaliteit samenkomen, borrelen in mij op. Ik wil daar het mijne over weten en heb contact opgenomen met de betrokken partijen, CAP en Deloitte. Hun antwoord was helder en simpel. Gedurende de juridisch afwikkeling van deze kwestie verstrekken zij geen informatie. Echter Deloitte benadrukte wel dat het initiatief tot deze exercitie bij de negen managers van CAP vandaan is gekomen en niet bij hen. Het is dus waar!

Het artikel in de DFT verhaalt over geheime operaties met codenamen, minutieus voorbereide acties en geheime ontmoetingen met de opdrachtgever “Delta”. Don Vito Corleone’s uitspraak “I gonna make him an offer he can’t refuse” zou goed in het beeld passen. “Delta” is een organisatie waarbij economie, cultuur en politiek een rol spelen, maar criminaliteit? Ik kan me het haast niet voorstellen.
Ik kan me er ook niets bij voorstellen wat een aantal welopgeleide mensen bezield om willens en wetens onder de duiven van hun werkgever te schieten. Dit is ongehoord. Ik vind het óók niet echt kies van een organisatie als “Delta” om in het geheim en via achterkamertjesmethodieken er op in te gaan.

Ik probeer toch contact te leggen met betrokkenen, maar loop tegen een muur. Blijkbaar is ook de omertà uitgesproken. De omertà houdt in dat je met niemand spreekt over de organisatie. Je houdt je mond. Spreken is zilver, maar zwijgen is goud.

Elke medaille heeft twee keerzijden en je moet hoor en wederhoor toepassen. Ik weet niet van de hoed en de rand. Er zullen best allerlei steekhoudende argumenten zijn, die de managers hebben bewogen om deze stap te zetten. Maar mijn ervaring is dat een dialoog tussen werkgever en werknemer een conflict vaak oplost. Mocht dat niet zo zijn, dan moet je met open vizier de strijd aangaan en je eigen plan trekken. Ga niet samenspannen en bedrijf geen achterkamertjespolitiek.

Uit een recent onderzoek van Management Team blijkt dat Capgemini Consulting en Deloitte adviesbureau’s zijn met het beste imago. Dat is mooi en dat moet je niet vergooien. Mochten de door DFT geuite aantijgingen waar zijn dan hebben beiden naar mijn idee wel een flinke imagodeuk opgelopen.

Laten we maar hopen dat er geen vendetta uitbreekt.

Wessel van Alphen, Directeur IT-Staffing

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in