Home Data & Storage Klaar voor de Information Generation? Vier survivaltips voor zakelijk leiders

Klaar voor de Information Generation? Vier survivaltips voor zakelijk leiders

67

De meeste bedrijven zijn niet voorbereid op hun toekomst. Sterker nog, zakelijk leiders wéten dat ze niet klaar zijn voor grote IT-uitdagingen. Desondanks nemen ze geen maatregelen die hen kunnen helpen overleven. Neem een onderwerp als ‘digital disruption’. Dit betekent een zekere dood voor ondernemingen die hun interne systemen niet kunnen aanpassen aan de veranderingssnelheid die de klant van ze eist.

Eerst even alle feiten op een rij. Volgens Gartner en IDC hebben in 2020 zeven miljard mensen op minstens dertig miljard apparaten 44 zettabytes aan data gecreëerd. Naast de technologische uitdagingen die dit voor transport, opslag en beveiliging oplevert, vertellen de cijfers nog een ander verhaal. Dat zo ongeveer ieder element in ons leven contact maakt met data of dat zal gaan doen. Wat we ook ondernemen – werk, sport, studie, gamen, online shoppen of zelfs tv kijken – met alles stellen we nieuwe digitale eisen aan de organisaties die ons bedienen. Een recent onderzoek, uitgevoerd in opdracht van EMC, van het Institute of the Future en Vanson Bourne labelt ons als de ‘Information Generation’. Niet eerder produceerden en consumeerden we zulke onvoorstelbare hoeveelheden data.

De maatschappelijke impact is enorm. De Information Generation creëert geheel nieuwe verwachtingen – de grootste uitdaging voor iedere organisatie die dingt naar de gunst van de klant. Het rapport laat zien dat nagenoeg ieder geënquêteerd zakelijk leider (96%) erin gelooft dat nieuwe technologie de regels van het zakendoen voor altijd heeft veranderd. Zij onderschrijven de onderscheidende rol van zakelijke transformatie. Minder goed nieuws is dat de zakelijk leiders tegelijkertijd toegeven dat hun bedrijven in de verste verte niet in staat zijn de naderende uitdagingen goed te tackelen.

  1. Doe het digitaal
    Wie de leiders worden van de grootste omwenteling in de geschiedenis van de IT? Duidelijk de bedrijven die informatie-savvy en data-driven zijn. Dat laatste is in de eerste plaats een mindset, maar ook een technologisch issue. General Electric en Ford zijn sprekende voorbeelden van bedrijven die aan de hand van data worden geleid. Hun businessmodel en besluitvorming is gebaseerd op sensordata en intelligente systemen. Om dit te bereiken, is het van belang dat je de waarde van software herontdekt en begint met het bouwen van nieuwe apps. Digitale apps zijn totaal anders dan legacy-apps; ze hebben duizend keer zoveel gebruikers en ze produceren duizend keer meer data dan traditionele applicaties. De impact op zowel de voor- als de achterkant van je systemen is enorm.
  2. Transformeer je IT
    Je richten op digitale apps is één, het moderniseren van je bestaande applicaties is heel wat anders. Denk aan de honderdduizenden datacenters met hun miljoenen verouderde applicaties, die miljarden hebben gekost om te bouwen en in te zetten, en die biljoenen euro’s hebben opgeleverd. Nu zul je de kosten ervan meedogenloos moeten verlagen door je datacenteractiviteiten te automatiseren. Tegelijkertijd zullen innovatie, prestaties en betrouwbaarheid ingrijpend moeten worden verbeterd. Zakelijke wendbaarheid is een belangrijk attribuut, mogelijk gemaakt door je vernieuwde IT en een hybride cloud. Het is bon ton om de hybride cloud te zien als slechts een halte op ieders reis naar de publieke cloud. VMware CEO Pat Gelsinger zei daarover tijdens EMC World afgelopen mei: “De hybride cloud is de cloud waar we de komende decennia in zullen leven. Cloud is een uitbreiding van je on-premise infrastructuur.” Volgens IDC bevindt in 2020 slechts dertig procent van de applicaties zich in de publieke cloud. Traagheid is slechts gedeeltelijk de oorzaak van dat relatief lage percentage. De grootste belemmering zit hem in cyberbeveiliging en SLA’s. Die maken het migreren naar de publieke cloud een stuk lastiger.
  3. Richt je op cyber-risico’s
    Parallel aan de exponentiële groei van het aantal apparaten en applicaties groeit het dreigingsniveau voor je informatiesystemen mee. De afgelopen jaren is cyberbeveiliging verschoven van end-point – alle apparaten beschermen – naar real-time detectie van veiligheidsinbreuken of aanvallen op je data. Security analytics is een uitstekende manier om je assets te beschermen. Het geeft je beveiligingsmensen volledig zicht op de gang van zaken, zodat ze zelfs de meest geavanceerde aanvallen kunnen ontdekken, onderzoeken en neutraliseren. Voordat uw business er nadeel van ondervindt.
  4. Puzzel samen met je partner
    IT-teams die zich blijven richten op het stuk voor stuk bouwen van modules zullen de plank misslaan. Er is zó veel keuze en nieuwe technologie verschijnt dagelijks. Daardoor is het steeds lastiger voor de IT-staf zicht te houden op het volledige palet aan mogelijkheden. Het leggen van de complete puzzel van servers, opslag en netwerken is nooit eenvoudig geweest. De afgelopen jaren is converged infrastructure een redding gebleken.

Een combinatie van vooraf geteste, kant en klare best-of-breed oplossingen werkt vandaag de dag het beste. Kies je binnen de context van een software-defined datacenter voor een converged infrastructure, dan biedt dit grote voordelen voor de IT-staf. Die houdt hierdoor tijd over om zich volledig te richten op de volgende uitdaging: in gesprek komen met de interne klant om uit te vinden hoe IT zijn digitale belofte kan waarmaken.

Het kiezen voor de juiste IT-partner voor het implementeren van bovenstaande aanbevelingen is van groot belang. Ik raad eenieder aan om de tafel te gaan zitten met een partner die zich focust op openheid. Let er in ieder geval op dat hij je meer dan genoeg keuzemogelijkheden biedt om de beste oplossing te vinden tegen digital disruption.

Jacques Boschung, Vice President Europe West, EMC 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in