Home Innovatie & Strategie Next Level Zorg zorgt voor Next Disruption

Next Level Zorg zorgt voor Next Disruption

27
anders

Afgelopen dinsdag belandde ik ineens het ziekenhuis met ondragelijke buikkrampen. Gelukkig was de huisartsenpost rustig op deze avond, en werd ik binnen 30 minuten platgespoten met morfine, waarna de wereld weer een mooie plek was. Hoewel ik mij snel beter voelde was de kwaal natuurlijk niet verholpen en werd ik de volgende dag geopereerd.

Na een operatie van 2 uur werd ik pijnloos wakker en was klaar om naar huis te gaan. Mijn dankbaarheid aan de medische wereld was groot, de verpleging was jong en knap, maar mijn drang om naar huis te gaan bleef. Ik had op dat moment een flink geldbedrag of extra premiebijdrage over gehad voor deze mogelijkheid.

Teleurstelling

Thuisgekomen heb ik mijn ziektekostenpolis er nog eens bij gepakt, maar zag daarin tot mijn grote teleurstelling dat ik mij (kinderloos) wel kon bijverzekeren voor extra kraamhulp, of (nooit iets bij de tandarts) voor extra tandheelkundige ingrepen, of homeopathische behandelingen, maar niet voor extra snel ontslag uit een ziekenhuis, een warme maaltijd na 20:00 uur, of extra verzorging aan bed. Allemaal zaken waar ik wél behoefte aan had tijdens mijn opname.

Extra’s in de zorg

Mijns inziens is dit wel waar in de komende tijd steeds meer behoefte naar zal ontstaan. De economie trekt aan. Mensen hebben meer te besteden en zijn best bereid om wat extra te betalen voor meer service. Bij een hotel krijg ik ook niet te horen dat ik alleen maar tussen 10 en 12 uit kan checken. Ik kan vertrekken wanneer ik wil. Natuurlijk begrijp ik dat een spoedgeval niet kan wachten op de verzekering van mevrouw Smit, maar voor bepaalde diensten zou ook in de medische wereld het principe van ‘any time, any place, any device, any doctor’ moeten kunnen gelden.

De volgende disruptie binnen de zorg lijkt aan de horizon te verschijnen, of draaf ik nou door? Op de morfine?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here