Home Arbeidsmarkt & Onderwijs 1.000 euro voor een IT-professional met toekomstperspectief

1.000 euro voor een IT-professional met toekomstperspectief

201

Voor IT’ers is het volgen van cursussen en opleidingen tijdens hun loopbaan vaak noodzakelijk. Ten eerste eisen veel leveranciers en platforms bepaalde certificeringen. Daarnaast zorgen innovaties ervoor dat niet alleen de kennis van de professionals steeds moet worden geactualiseerd en verbreed, maar ook dat het werk van de IT-afdeling zélf regelmatig fundamenteel verandert. Zo zorgde de opkomst van SaaS en Cloud voor een volledig andere rol voor, bijvoorbeeld, systeembeheerders. Trainingen zorgen ervoor dat professionals met alle inhoudelijke veranderingen uit de voeten kunnen.

Overheid ondersteunt scholing

De veelzijdigheid van de vele verschillende functies binnen de IT-sector en het hoge tempo waarin het vakgebied zich ontwikkelt maken het mogelijk en interessant in de loop van een carrière van rol te veranderen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat een werkgever ook voor dergelijke scholing betaalt. Om werkenden en niet-werkenden te stimuleren te kiezen voor om- of bijscholing introduceerde de overheid de STAP-regeling.

Laagdrempelige regeling

160 miljoen euro ligt dit jaar te wachten op Nederlanders, ouder dan 18 en nog niet met pensioen, voor het volgen van een opleiding. Sinds dit jaar kunnen werkenden en werkzoekenden aanspraak maken op maximaal 1000 euro per jaar om zich te scholen.

De overheid doopte het programma ‘STAP’, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De STAP-regeling is heel laagdrempelig. De enige voorwaarde die de overheid stelt is, dat de deelnemer minstens 80% van de training of opleiding afrondt. Elke twee maanden start een aanvraagperiode, de volgende begint op 2 mei aanstaande, om 10.00 uur.

Interessante opleidingstrajecten

Digitaal leren en ontwikkelen is een perfecte manier om je STAP Budget in te zetten.  Zo kan de cursist de opleiding volgen in het eigen tempo en op momenten dat het leren, naast bijvoorbeeld werk of mantelzorg, het best past in het dagelijkse ritme. Daarnaast heeft de werkgever geen rol bij de aanvraag of de voortgang van de opleiding. Het gaat bij het STAP-budget om een ontwikkeltraject van een individu. En juist voor mensen die zich gericht willen ontwikkelen binnen de IT ontwikkelden we een aantal interessante opleidingstrajecten, die volledige te bekostigen zijn binnen het beschikbare STAP-budget.

Inspelen op trends

Zo stelden we specifieke ontwikkeltrajecten samen, die deelnemers de kennis geven om van de ene rol (bijvoorbeeld developer) te groeien naar een nieuwe rol (zoals software-architect). Deze trajecten zijn ook interessant voor zij-instromers die zich richten op een baan binnen de IT.

Doordat ons online trainingsmateraal continu aangepast wordt, spelen we als opleider steeds in op trends in de markt. Zo merken we bijvoorbeeld, dat trainingen op het gebied van datasecurity of een opleiding tot datascientist nu populair zijn. Dat geldt ook voor opleidingen die developers kunnen volgen om software architect te worden, of voor trainingen voor testers die willen doorgroeien naar een rol als DevOps Automated Tester.

Toekomstperspectief

De digitale transformatie is in volle gang. Dat betekent niet alleen dat professionals zich moeten ontwikkelen om interessant te blijven voor hun huidige of toekomstige werkgever, maar biedt ook kansen om door te groeien naar nieuwe functies.

Het volgen van een online-opleiding vergroot ook jouw kansen op de arbeidsmarkt en biedt toekomstperspectief. Het STAP-budget maakt het mogelijk een gericht ontwikkeltraject te volgen. Bij Icttrainingen.nl denken we graag met je mee.

Neem nu contact op om te zien wat jouw volgende stap kan zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in