Home Data & Storage 2021, een permanente rol voor de online samenleving?

2021, een permanente rol voor de online samenleving?

Dutch Data Center Association -
39
dainamics

Met het turbulente jaar 2020 achter de rug, kijkt iedereen reikhalzend uit naar 2021. Hopelijk schudden we de opgelegde restricties om het Covid-19 virus te beheersen van ons af. De digitale infrastructuur heeft in 2020 zijn waarde bewezen in een jaar waar iedereen te maken kreeg met een manier van online leven, leren, werken en zaken doen.

We hebben onze digitale infrastructuur beter leren waarderen en accepteren. De onlinewereld heeft een nog breder draagvlak gekregen en tegelijkertijd zijn er ook vragen over privacy, macht en betrouwbaarheid van informatie. Zal onze samenleving hierdoor permanent worden veranderd, en zal deze onlinewereld verder versnellen?

Kickstart 2021

Vier jaar geleden hebben we het initiatief genomen om Nederland beter op de kaart te zetten met behulp van een groot, internationaal strategie- en netwerkcongres op het gebied van datacenters, connectivity en cloud. In 2020 waren meer dan 1000 deelnemers hier getuige van. Met de inmiddels 4e editie van KickStart Europe voor de boeg kijken we vooruit naar de ontwikkelingen van de datacenterbranche in 2021 en verder. Dit keer vanachter het scherm thuis als online event maar met dezelfde aandacht voor strategie en (virtuele) ontmoetingen.

Donderdag 21 januari ontmoeten we naast cloud-, connectiviteit- en datacenterspelers vele investeerders, ontwikkelaars, toeleveranciers, ontwerpers, consultants e.a. om over deze ontwikkelingen te discussiëren en te worden bijgepraat. In deze editie verloopt het netwerken via het digitale platform, waarop bezoekers nieuwe en bestaande contacten kunnen spreken. Het programma blijft onveranderd actueel: gericht op de laatste tech trends en investeringen in het digitale infrastructuur landschap.

Van Energie & Duurzaamheid tot Investeringstrends in Europa

Onder andere Penny Madsen-Jones, EMEA Data Center Research bij CBRE, zal spreken over opkomende Europese datacentermarkten met hun jaarlijkse outlook en voorspellingen. In het C-Level Data Center-panel – met o.a. Jasper Lankhorst (Global Switch), Matt Pullen (CyrusOne), Eric Boonstra (Iron Mountain), Alexandra Schless (NorthC) en John Eland (NTT) zal op deze trends worden gereflecteerd. Er zullen daarnaast 2 grote announcements zijn specifiek voor de markt in Europa.

’s Middags vinden acht panelsessies plaats rondom twee overkoepelende thema’s. Allereerst energie & duurzaamheid, waarbij zowel de rol van digitalisering bij duurzame bouw, de toenemende regeldruk en ontwikkelingen rondom duurzaam design & operations aan bod komen. Daarnaast verdiepen we ons in Tech & Business trends als OCP, Edge, Predictive Maintenance en investeringen rondom opkomende datacentermarkten in Europa.

Door de industrie, voor de industrie

Stijn Grove, initiator van KickStart Europe: “Inmiddels is KickStart Europe het jaarlijkse startschot voor het Europese datacenterjaar. Daar zijn we ongelooflijk trots op. Alle relevante partijen op het gebied van digitale infrastructuur zijn aanwezig en kunnen elkaar persoonlijk spreken, hoewel dit jaar alleen digitaal.”

“Daarnaast delen we inzichten voor het komende jaar. Met als uiteindelijke doel om de Europese digitale economie duurzaam verder te laten groeien.” zo zegt Grove.

Het evenement wordt georganiseerd door de industrie, voor de industrie. Dit, ondersteund door de Europese datacenter brancheverenigingen en 20+ eventpartners uit het ecosysteem. Niet minder dan 35 verschillende industrie leiders zullen het digitale podium betreden om actuele trends en uitdagingen te bespreken. “Door COVID-19 is digitalisering alleen maar versneld. De groei van het digitale fundament is blijvend. Op Kickstart Europe komen alle partijen bij elkaar om deze kansen en uitdagingen te bespreken.”

Prominenter

Eén ding is zeker. De rol van de digitale infrastructuur (datacenters, cloud en connectiviteit) is nu prominenter. Het is de levensader van de onlinewereld. De gebruikers van de onlinewereld nemen steeds meer digitale diensten af waardoor de groei aan digitale infrastructuur door zal blijven gaan. De deelnemers van de Kickstart Europe Conferentie zijn in ieder geval goed voorbereid op de verwachte trends in 2021. Zie voor het volledige programma www.kickstartconf.eu/program

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association en initiatiefnemer van KickStart Europe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here