Home Innovatie & Strategie 2023 is hét jaar voor bedrijven om te digitaliseren

2023 is hét jaar voor bedrijven om te digitaliseren

Verizon -
118

We zitten alweer wat verder in 2023, als er bedrijven zijn die nog geen stappen hebben gezet om de digitale transitie te omarmen, lopen ze het risico achterop te raken. De afgelopen 3 jaar hebben we gezien hoe digitalisering alle sectoren drastisch heeft veranderd. Het is dus hoog tijd voor twijfelende bedrijven om deel te nemen aan de transformatie en voort te bouwen op het momentum van 2022.

2022 zag een sterke groei in nieuwe technologieën zoals Fixed Wireless Access (FWA), private 5G-netwerken, de introductie van 5G-mobiliteit en meer toepassingen voor Mobile Edge Compute. De enorme netwerksnelheden transformeerden industrieën en hielpen bedrijven vooruit. Deze ontwikkelingen zijn met name C-suite executives, tech- en bedrijfsmedia en het mkb niet ontgaan.

Meer investeringen in technologie

Er is een grote kans dat mkb-bedrijven dit jaar meer dan ooit zullen investeren in technologie, niet alleen om huidige uitdagingen zoals supply chain-verstoringen en inflatie het hoofd te bieden, maar ook om nieuwe mogelijkheden te creëren in de manier waarop zij hun klanten van dienst zijn. Uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle ondernemers bereid zijn om te digitaliseren maar nog niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. 5G, automatisering en AI, om er maar een paar te noemen, zullen top of mind zijn voor deze bedrijven om efficiënter te werken, hun bedrijf te laten groeien, en zich te onderscheiden van concurrentie. Het gebruik van deze technologie zal in 2023 alleen maar verder toenemen.

5G en cybersecurity topprioriteiten bij digitale transformatie

Slimme bedrijven hanteren digital-first strategieën gericht op communicatie, cloud, connectiviteit en cybersecurity. Voor deze bedrijven, die 5G gebruiken om hun bedrijven te voorzien van ultrasnelle en betrouwbare verbindingen, is mobiliteit essentieel, zodat ze overal flexibel kunnen werken zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid of beveiliging. En over beveiliging gesproken, cybersecurity is een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven. Sterker nog, uit onderzoek van Experian blijkt dat 46% van de bedrijven cybersecurity beschouwt als hun topprioriteit voor de komende 18 maanden. Het aantal incidenten met malware, wachtwoorddiefstal, accountovername, spam en phishing wordt steeds groter. Het gebruik van cybersecurity zal daarom blijven toenemen, omdat bedrijven voortdurend op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun klanten betrouwbaarder en efficiënter dan ooit van dienst te zijn.

Nieuwe technologieën

Als we bijvoorbeeld naar Fixed Wireless Access (FWA) kijken, zien we dit jaar een sterke groei. Het is de snelst groeiende technologie die we ooit hebben gezien en het einde is nog lang niet in zicht. Er zullen nieuwe use cases ontstaan die inspelen op de mobiliteit die het biedt en gebieden zonder verbindingsmogelijkheden in staat stellen om klanten flexibel te kunnen bedienen.

Maar ook loT is razend populair: we hebben het niet meer over het verbinden van machines binnen industrieën, maar over het verbinden van industrieën. Een goed voorbeeld: auto’s en openbare voorzieningen. Voor een toekomst waarin het aantal elektrische voertuigen uiteindelijk groter zal zijn dan het aantal benzineauto’s, moet het elektriciteitsnet van ons land worden gemoderniseerd. Om aan die extra vraag naar energie te voldoen, moet het elektriciteitsnet slimmer, flexibeler en beter verbonden worden. Het gebruik van IoT-sensoren en intelligent beheer van energiebronnen kan ervoor zorgen dat er evenwicht ontstaat en het netwerk niet overbelast raakt. De samenwerking tussen auto, energie en verbinding zal dat mogelijk maken.

Dit jaar zal in het teken staan van bedrijven die de stap wagen naar digitalisering en succesvol zijn ondanks de economische onzekerheden. Het is voor bedrijven een noodzaak geworden om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, zowel voor bedrijfsprocessen als voor de customer experience.

Rolf Hellemons, Associate Director Verizon Business, Benelux & Nordics

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in