Home Arbeidsmarkt & Onderwijs 5 gouden tips om je voor te bereiden op een sollicitatie als...

5 gouden tips om je voor te bereiden op een sollicitatie als Mendix-consultant

187

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek en wil je die nieuwe baan graag binnenhalen? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om een fenomenale indruk te maken. Hoe je dat doet? We hebben vijf gouden tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Wees nieuwsgierig en stel altijd een vraag

Stel vragen. Misschien vind je het een beetje spannend, maar als je bij een bedrijf wilt werken, is het belangrijk dat je interesse hebt in deze organisatie dus laat maar zien hoe nieuwsgierig je bent naar je potentiële nieuwe werkgever. Dus grijp je sollicitatie aan als hét moment om al je vragen te stellen. Ben je bang dat je door de zenuwen ter plekke geen goede vraag meer weet te bedenken? Bereid je vragen dan goed voor door vooraf de website van het bedrijf en de eventuele  recruitmentsite goed te checken. Je kunt achteraf ook altijd even bellen met de vragen die je eventueel vergeten bent.

Tip 2: Check alvast of Mendix bij je past

Als je gaat werken met Mendix low-code is ervaring met software ontwikkelen handig, maar zeker niet strikt noodzakelijk. Vaak worden er dan ook mensen aangenomen met hele verschillende profielen, vaak zonder IT-achtergrond. Bij Bizzomate komt onze collega Rosalie bijvoorbeeld van de Rockacademie en collega Kenny werkte eerst bij defensie en zo zijn er meer.

Werken met Mendix kun je met een flinke dosis motivatie en nieuwsgierigheid snel leren. Wat wél belangrijk is om te ontdekken, is of ontwikkelen met Mendix low-code iets voor je is. Je hebt er visueel denkvermogen voor nodig. Niet iedereen heeft dat of vindt het leuk om zo software te bouwen. Om daar erachter te komen, tippen we je de Mendix Academy. Op deze website kun je met video’s, workshops en blogs ontdekken of applicaties bouwen met low-code iets voor jou is.

Tip 3: Wees zo transparant mogelijk

Het lijkt misschien verleidelijk om die studie of baan waar je binnen een jaar alweer mee gestopt bent, weg te laten uit je C.V., maar dat is zonde. Die studie of baan waar je maar kort zat, zegt juist ook veel over jou. Je hebt er vast iets van geleerd en fouten maken mag dus wees er open over. De reden waarom je bent gestopt geeft bovendien een interessant inkijkje in je keuzes. Dus wees trots op je keuzes uit het verleden en laat ze niet weg uit je C.V.. Zo kan het bedrijf ontdekken wie je bent.

Tip 4: Maak contact met je potentiële collega’s

Bij sollicitaties is het vaak het allerbelangrijkst dat je als persoon past bij de organisatie, want de meeste skills die je nodig hebt kun je leren. Er is geen betere manier om te kijken of er een klik is dan door alvast kennis te maken met een paar potentiële collega’s. Dus mocht je op het kantoor zijn van je mogelijke nieuwe werkgever voor een gesprek, voel je vrij om potentiële collega’s aan te schieten om alvast kort kennis te maken.

Tip 5: Wees zoveel mogelijk jezelf

Probeer altijd zoveel mogelijk jezelf te zijn. Dit lijkt een cliché en we snappen ook dat het niet altijd even makkelijk is als je in een nieuwe omgeving bent, maar probeer toch zoveel mogelijk van jezelf te laten zien. Omdat het er bij veel bedrijven om gaat of je bij de cultuur past, is het belangrijk dat je ‘echte’ zelf te laten zien. Dus laat hobbies, avonturen of voorkeuren niet weg omdat je denkt dat ze vreemd zullen overkomen. Een leuke werkgever zal er sowieso alles aan doen om je op je gemak te stellen, zodat je je comfortabel genoeg voelt om jezelf te zijn.

Iris Beeren is Happiness Officer bij IT consultancy Bizzomate

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in