Home Innovatie & Strategie 5G en een nuchter volkje

5G en een nuchter volkje

85
dainamics

Technische innovaties zijn voor sommigen eng en bedreigend. In 1839 kwam de eerste stoomtrein in ons land. Er werd een spoorlijn aangelegd tussen Amsterdam en Haarlem. Boeren protesteerden en wilden hun land niet afstaan, zodat de spoorlijn met vreemde bochten door het landschap kronkelde. “Als er een trein met een vaart van twintig kilometer per uur door het weiland raast, zullen de koeien minder melk geven”, zeiden de mensen tegen elkaar.

Deze stroomtreinen konden overigens wel aan hun dienstregeling beginnen, ze werden niet gesaboteerd. Dit in tegenstelling tot het aansteken van zendmasten die in de toekomst(!) gebruikt zullen worden voor het 5G-communicatienetwerk.

Chemtrails

Complottheorieën zijn van alle tijden. Ik wil nu niet teruggaan tot de veronderstelde (geheime) Joodse wereldregering, want ook meer recent zijn er voorbeelden te over. De schaduwen van de vlaggen die astronauten op de maan plaatsten bewijzen immers, dat er nooit een maanlanding was. Het instorten van het World Trade Center op 9/11 was het werk van de CIA of van de Israëlische Mossad, de tragische crash van de MH17 voedt ook vele ongegronde veronderstellingen. En vergeet ook de chemtrails niet, de vliegtuigstrepen in de lucht, die bedoeld zijn om ons te vergiftigen.

Gevaarlijk wordt het, als, zoals nu bij zendmasten gebeurt, sprake is van doelgerichte sabotage. De masten dienen op dit moment immers geen enkel ‘5G-doel’. Sterker nog, die frequenties zijn op dit moment nog niet eens geveild (dat gebeurt, als corona niet alsnog roet in het eten gooit, in juni) en zullen pas in 2022 operationeel zijn. Overigens is ook het aantal ‘devices’ dat met 5G uit de voeten kan op dit moment zeer beperkt. Er bestaat op dit moment dus geen data-overdracht via dit netwerk.

Noodnummer

De bewuste zendmasten worden echter wel dagelijks gebruikt voor digitale communicatie via andere protocollen of frequenties dan 5G. Zo bevinden zich doorgaans van verschillende telecomproviders ook meer ‘traditionele’ zenders in een dergelijke mast. Zenders die na een brand niet gebruikt kunnen worden als abonnees een noodnummer bellen.

Sterker nog: ook het zogenaamde C2000-netwerk, dat gebruikt wordt door hulpdiensten als politie en brandweer, maakt gebruikt van deze communicatiemasten. Sabotage leidt dus wel tot mogelijk levensbedreigende situaties, maar niet tot de oplossing van een probleem: dat is er immers nog niet.

5G en ons DNA

Ik heb mij overigens over mijn scepsis heen gezet en toch onderzocht waaruit de 5G-theorie nu eigenlijk bestaat. Zijn er echt mensen die geloven dat het virus zich via masten verspreidt? Wellicht, maar de onderliggende aanname is vooral, dat de 5G-straling het menselijk DNA zo verandert en aantast, dat we gevoeliger zouden zijn voor virussen zoals corona.

In feite komen in dit geval helaas twee theorieën samen. Enerzijds de al langer bestaande angst voor het effect van elektromagnetische straling, dat ook bij 3G en 4G netwerken uitgebreid is onderzocht, en de implementatie van 5G. En aan de andere kant de snelle wereldwijde verspreiding van 5G vanuit China.

5G en nuchter?

Nu is het zo, dat er in Wuhan, het gebied waar de pandemie waarschijnlijk begon, nog geen 5G-netwerk is aangelegd. Ook dat sluit de gevaren van 5G (dat in Nederland nog niet actief is, ik herhaal het nog maar eens) uit.

“We zijn een nuchter volkje”, stelde Rutte bij zijn eerste corona-persconferentie. Ik vrees dat hij zich vergiste.

Pieter Waasdorp is managing director bij Renewd

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here