Home Ondernemen & Business 6 tips voor de inrichting van een hybride werkplek

6 tips voor de inrichting van een hybride werkplek

77

Nu ook medewerkers in de financiële sector het hybride werken steeds meer omarmen is het zaak voor financiële organisaties om daarvoor de juiste middelen ter beschikking te stellen; een goede IT-infrastructuur, de juiste devices en slimme randapparatuur. Daarbij is niet alleen een kostenefficiënte oplossing voor werkgevers het uitgangspunt. Ook een aantrekkelijke werkomgeving voor medewerkers creëren is belangrijk. Personeel is tenslotte voor veel organisaties een schaarste aan het worden die een goede bedrijfsvoering in de weg kan staan.

Als IT-partner kunt u uw financiële klanten van advies voorzien bij de invulling van hybride werkplekken. Daarmee draagt u bij aan een toekomstgerichte en continue bedrijfsvoering van uw klant. Bovendien creëert u commerciële kansen voor uzelf. Om u hierbij te ondersteunen zetten we 6 tips op een rij.

Krachtige mobiele workstations

In de financiële sector wordt veel gewerkt met grote databestanden en specifieke financiële softwareprogramma’s. Als medewerkers steeds vaker flexibel gaan werken en switchen van werkplek is het noodzakelijk ze te voorzien van mobiele workstations die zorgen voor de juiste rekenkracht en snelheid, zoals ze gewend zijn op kantoor. Goede mobiele workstations zijn bijvoorbeeld de energiezuinige Dell Latitude laptops of de zeer betrouwbare HP Z workstations. Met de juiste device kunnen financiële adviseurs met een vertrouwd gevoel op bezoek bij hun klanten of vanuit huis online klantcontacten opzetten.

Veiligheid voor alles

Als financiële medewerkers vaker van buiten het kantoor hun werkzaamheden verrichten is het uiteraard van groot belang te letten op de veiligheid. Het zal niemand verbazen dat juist de financiële sector een grote aantrekkingskracht heeft op cybercriminelen. Er wordt tenslotte in de financiële sector veel gewerkt met privacygevoelige informatie. Een veilige werkplek verdient dan ook de hoogste prioriteit. Niet alleen op kantoor, maar ook onderweg of thuis. Zo zijn bijvoorbeeld HP Z-workstations standaard voorzien van beveiligingsopties zoals HP Sure Start Gen 4 en HP Sure View die zorgen voor het beveiligen van gevoelige data op laptops. Maar ook een fysieke beveiliging kan in grote mate bijdragen aan een veilige werksituatie en bescherming van data. Denk daarbij aan laptopsloten, gecodeerde muizen en toetsenborden, USB-poortvergrendeling of een biometrische beveiliging. Kensington is een leverancier die veel van deze beveiligingsoplossingen biedt voor uiteenlopende apparaten en daarmee veel leed bij uw klant kan voorkomen.

Flexibele en ergonomische werkplekken

Om kantoren te veranderen van standaard vaste werkplekken naar flexibele, hybride werkplekken is enige aanpassing nodig. Na het vervangen van desktop computers voor mobiele workstations is het belangrijk dat deze moeiteloos gebruikt kunnen worden door medewerkers als ze wel op kantoor werken. Tenslotte willen we dat de productiviteit van medewerkers op kantoor, thuis of onderweg niet voor elkaar onder doet. Een goede monitor is daarbij essentieel. Monitoren moeten niet alleen over ergonomische eigenschappen beschikken, maar ook een optimale beeldkwaliteit leveren. Een hoogwaardig werkstation vraagt dus om een hoogwaardig beeldscherm zoals bijvoorbeeld de HP Z32 4K UHD Monitor of Dell Ultrasharp ergonomische monitoren. Een goede ergonomische monitor vraagt ook om een juiste montage en aansluiting. Medewerkers die op kantoor willen werken moeten niet eerst allerlei kabels om hoeven gooien of met schermen te moeten slepen. Voor de inrichting van zo’n zorgeloze, flexibele werkplek biedt onder andere StarTech.com producten waarmee de efficiency van medewerkers gewaarborgd is.

Vergader- en trainingsruimtes

De kantooromgeving zal steeds meer als ontmoetingsplek gaan fungeren in plaats van alleen maar als werkplek. Werknemers komen voor onderling overleg met hun collega’s naar kantoor en zullen via online vergader- en videobelprogramma’s zoals Teams of Zoom contact hebben met de collega’s die op dat moment vanuit huis op locatie werken. Om medewerkers goed te faciliteren bij dergelijk overleg, maar ook voor het contact dat ze hebben met klanten, is een interactief presentatiescherm een onmisbaar onderdeel. Dell Technologies biedt deze flexibiliteit, met de Dell 4K Interactive Touch Monitor. Dit aanraakgevoelige digitale display doet dienst als presentatiescherm, maar is ook geschikt voor het hosten van interactieve vergaderingen. Gebruikers kunnen op het scherm schrijven of tekenen zonder merkbare vertraging. Dit draagt niet alleen bij aan een aangename en efficiënte werkplek voor medewerkers maar ook aan een goede klantervaring bij het verkrijgen van financieel advies.

Opslag in de cloud of via SSD

Voor een goede en veilige beschikbaarheid van de digitale werkomgeving zijn er diverse oplossingen, zoals bijvoorbeeld volledige werkplekken in de cloud. Microsoft heeft onlangs een nieuwe cloud, specifiek voor de financiële sector, geïntroduceerd: Microsoft Cloud voor financiële dienstverlening Deze service combineert en integreert populaire en vertrouwde elementen als Microsoft Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform. Aan de basis staat een voor de financiële sector geoptimaliseerd datamodel. Daardoor profiteren u en uw klanten van een vereenvoudigd implementatietraject en een kortere time-to-market.

Als alternatief voor werken vanuit de cloud is een compacte externe SSD-opslag een praktische en laagdrempelige oplossing. Een SSD, zoals bijvoorbeeld de Samsung T7, is snel en compact en heeft een voordeel ten opzichte van cloudoplossingen als het gaat om security. Een hacker kan zich op afstand toegang verschaffen tot een cloudomgeving. Bij een externe SSD is dat onmogelijk, hiervoor is namelijk altijd een fysieke verbinding met het apparaat noodzakelijk. Door de compacte uitvoering is een SSD eenvoudig mee te nemen als er buiten kantoor gewerkt wordt.

Efficiënte oplossingen. Betaal voor gebruik

Financiële bedrijven die durven te investeren in technologie behoren doorgaans tot de grootste groeiers uit de sector. Het grote voordeel voor Nederlandse organisaties is dat ons land de combinatie biedt van een sterke financiële sector, goede internetvoorzieningen en een innovatieve mindset die zorgt voor een aantrekkelijk investeringsklimaat. En dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die deze technologie verkoopt. Maar voor veel kleine financiële organisaties kunnen de hoge kosten van een forse investering in IT-apparatuur een belemmering zijn. Gelukkig zien we ook hier gunstige ontwikkelingen. Het betalen voor gebruik in plaats van voor eigendom heeft ook zijn intrede gedaan in de IT-branche. Zo biedt Tech Data met TaaS (Tech-as-a-Service) een financiële oplossing, waarbij hardware, software en services gecombineerd kunnen worden in een abonnement met periodieke betalingen. Maar ook leveranciers bieden soortgelijke oplossingen zoals bijvoorbeeld Lenovo met het DaaS (Device-as-a-Service). Daarmee worden klanten ontzorgt voor het volledige lifecyclebeheer van laptops, pc’s, smartphones, tablets en zelfs datacenterapparatuur. Uw klant betaalt alleen een vast bedrag per gebruiker. Met deze services blijven kosten voor onderhoud, software- en beveiligingsupdates beheersbaar en beschikt uw klant over de laatste technologie.

Wilt u meer weten over de oplossingen en producten voor de financiële sector. Lees dan de overige blogs op Road2Growth of neem contact met ons op.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in