Home Innovatie & Strategie Adviseren is ondernemen

Adviseren is ondernemen

64

De afgelopen maanden heb ik menig advies mogen uitbrengen aan nieuwe en bestaande klanten. Op het scherpst van de snede opereren in deze ontzettende dynamische markt van ICT is eerder gemeengoed geworden dan uitzondering.

Flexibiliteit, creativiteit en ondernemerschap in een cocktail van marktkennis en inhoudelijke domeinkennis vormen de basis van een solide gesprek bij menig IT-directeur en CIO. Want die CIO is, net als menig ICT-adviseur ook aan het Innoveren, Initiëren en Inspireren.

Ik mocht enkele weken geleden als keynote-spreker optreden bij een van de mooiste accountantskantoren die Nederland heeft en ik sprak toen over de drie letters van de afkorting CIO.

Ik vertelde dat de ‘C’ voor mij nu echt stond voor ‘leider’, wat opdrachtgevers zo hard nodig hebben om die koers vast te houden waar ze mee zijn gestart. De ‘i’, zoals ik al eerder zei, ging over initiëren, innoveren en ook de harde component ‘infrastructuur’. De ‘o’ ligt dicht bij de brug naar wat opdrachtgevers nu van hun (ICT) adviseurs vragen. De link met de operatie, om er met name voor te zorgen, dat de relevantie van ICT geborgd is in de waardeketen van het bedrijf.

Voor mij is de ‘o’ ook het bruggetje naar de ‘o’ van ondernemen. Want dat is nodig om weer de slag te maken naar stabilisatie in deze. Zonder de klant daarvoor te laten betalen, want dat is niet ondernemen.

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in