Home Arbeidsmarkt & Onderwijs Afstuderen

Afstuderen

75

Deze week studeerden de eerste studenten af van de “Sensor Architecten” opleiding van het Hanze Institute of Technologie (HIT). En ondanks het feit dat ik natuurlijk met hart en ziel aan het HIT verbonden ben, matig ik me toch aan, objectief te kunnen constateren dat deze jonge mensen een geweldig en bijzonder resultaat te hebben geboekt met hun afstudeeronderzoek. Zij vormen een mooi voorbeeld van de moderne vorming waar een gedegen theoretische kennis wordt gecombineerd met creativiteit en praktisch inzicht in een multidisciplinaire aanpak.

Ze blijken in staat in nieuwe, maar ook in bestaande vastgelopen onderzoeksprojecten “de volgende stap” te kunnen zetten door toegepast onderzoek te doen op een manier waarbij de opdrachtgevers concrete resultaten, dikwijls in een “proof of concept”, krijgen aangereikt.

Wat mij opviel is de gedrevenheid, de motivatie, de inzet waarmee ze allemaal aan het werk gingen en dat ook allemaal volhielden! In de acht jaar dat ik inmiddels verbonden ben aan de Hanze heb ik toch al heel wat langs zien komen, maar dit jaar is echt speciaal. Deze studenten vormen het voorbeeld voor het nieuwe, moderne informaticavak, de informaticaprofessie die doordringt in de haarvaten van de maatschappij.

Als we als gidsland in Europa een leidende rol zouden willen spelen in de huidige wereld van “disruptive technology” rond: cloud, big data, mobility, social media en dit alles in het kader van “the internet of things”, dan hebben we op korte termijn meer van dit soort jonge professionals nodig.

Ik ben niet alleen blij, maar ook vereerd dat ik mee heb mogen werken aan de vorming van onze eerste nieuwe afstudeerders. We hebben vier jaar geleden iets uitzonderlijks bedacht.

Sorry voor een korte halleluja Blog, maar ik kon het even niet laten.

Hans Appel, Professor Computer Science & Sensor Technology. Hanze University of Applied Sciences, Groningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in