Home Innovatie & Strategie Aftellen naar AVG… Ben jij er klaar voor?

Aftellen naar AVG… Ben jij er klaar voor?

157

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt van kracht op 25 mei 2018

Deze belangrijke datum is nog maar het begin van een permanente verplichting om gegevens en privacy te beschermen. De AVG is een verordening van het Europees Parlement. Het heeft verstrekkende gevolgen voor elke organisatie die gegevens van inwoners van de Europese Unie (EU) beheert of verwerkt.

AVG & printomgeving

De AVG geeft toezichthouders de mogelijkheid om te controleren, te waarschuwen en uiteindelijk aanzienlijke boetes op te leggen bij het niet naleven van de regels. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je dient rekening te houden met de rol die jouw printomgeving speelt bij de verwerking van documenten en informatie. Controleer of je een evaluatie hebt gemaakt en de juiste beveiligingen hebt geïmplementeerd met betrekking tot printers, MFP’s en de documenten die ze produceren en scannen.

Beveiligingsbeleid

Zaken waar je op moet letten in je printomgeving:

  1. Zijn je apparaten en netwerkbeveiligd tegen cyberaanvallen?
  2. Zijn de harde schijven op je apparaten versleuteld?
  3. Heb je authenticatie nodig om printers en MFP’s te kunnen gebruiken?
  4. Heb je rekening gehouden met de gevolgen van niet opgeëiste printopdrachten?

Onze gegevens tonen aan dat veel organisaties werken met een wirwar van apparaten. Dit maakt zowel de beoordeling als de versterking van de printomgeving een gecompliceerde taak.

Verder blijkt uit recent IDC-onderzoek dat meer dan 30 procent van de organisaties geen beveiligingsbeleid heeft voor het beheren van de toegang tot en het controleren van gebruiksrechten voor printers en MFP’s die zich op het netwerk bevinden.Tegelijkertijd geeft meer dan de helft van de ondervraagde respondenten aan zeer bezorgd te zijn over het ongeoorloofde gebruik van kopieerapparaten of MFP’s1.

AVG-ready

Lexmark kan hierbij helpen. Lexmark-apparaten zijn AVG-klaar. Ze bieden meerdere ingebouwde beveiligingsfuncties die klanten ondersteunen bij het voldoen aan verschillende aspecten van de AVG. De beveiligingsfuncties zijn beschikbaar over de gehele productlijn en omvatten toegangscontroles, auditlogs en geïntegreerde OS-bescherming. Ze zijn al vele jaren standaard zijn op Lexmark-apparaten.

Op service- en oplossingsniveau zijn de systemen en activiteiten van Lexmark Managed Print Services en onze Lexmark Print Management-clouddienst ISO 27001-gecertificeerd. Dit toont eens te meer onze toewijding aan informatiebeveiligingsbeheer.

Voortdurende verplichting

Hoewel 25 mei 2018 een belangrijke mijlpaal is voor de AVG, is de kwestie van de privacy en veiligheid van gegevens een voortdurende wereldwijde verplichting van elke organisatie. Lexmark heeft aanzienlijke investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat we er klaar voor zijn, zowel intern als door het zijn van een vertrouwde partner voor onze klanten.

Lees meer over onze nieuwste printers en MFP’s
Bezoek Lexmark.com/security
Lees over onze aanpak van AVG

Steven Burford, general manager bij Lexmark Benelux

1 IDC FutureScape: Worldwide Imaging, Printing, and Document Solutions 2018 Predictions (DOC #US43152617 / OCT 31, 2017)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in