Home Ondernemen & Business Alpe d’Huzes komt er aan

Alpe d’Huzes komt er aan

68

Misschien lijkt dit niet de juiste plek om iets over dit bijzondere event te schrijven, maar juist omdat er meer is in het leven dan werk, sta ik graag stil bij een fantastische uitdaging die duizenden Nederlanders binnenkort aangaan. Voor één keer een column meer vanuit het hart dan het hoofd.

Ongetwijfeld heeft iedereen die mijn Blog leest en deelt gehoord van Alpe d’Huzes. Dit is een evenement georganiseerd door het KWF. Het initiatief is gestart in 2006 door een groep mensen met een geweldige dadendrang. Zij hebben de krachten gebundeld met het idee om door een sportieve inspanning geld in te zamelen voor het goede doel; geld ter bestrijding van de ziekte kanker. Het resultaat van hun plannen was dat op 6 – 6 – 2006 om precies zijn precies 66 fietsers 6x de Alpe d’Huez op zijn gefietst (62 hebben het 6x gehaald). Een gezamenlijke krachtsinspanning met als doel het op de kaart zetten van de ziekte kanker en de mogelijkheid die wij hebben om iets te doen, iets bij te dragen. Wat is die bijdrage? Die bijdrage is geld dat door deelnemers wordt ingezameld bij hun sponsoren. Het totale bedrag gaat naar het KWF. Het wordt ingezet voor onderzoek en er blijft hier geen geld aan strijkstokken hangen zoals bij teveel andere fondsen helaas wel het geval is.

header

De eerste groep van 66 deelnemers haalde in 2006 het gigantische bedrag van ruim €370.000 op via sponsoren. Het evenement is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In 2006 nog 66 deelnemers, in 2012 reden er verdeeld over 2 dagen ruim 8000 deelnemers de Alpe d’Huez op, zij hebben dat jaar gezamenlijk ruim €32 miljoen opgehaald.

In 2011 en 2012 heb ik zelf meegedaan. In 2010 werd ik gevraagd en omdat de Alpe d’Huez op mijn lijstje stond heb ik snel toegehapt. In de maanden daarna realiseerde ik pas waar het echt om gaat. Ik wilde zo vaak mogelijk de berg op maar 6x op 1 dag dat kwam nooit in me op. In 2011 is het 5x gelukt en in 2012 is het me 6x gelukt. Super trots op mezelf maar nog veel trotser op alle mensen die op die dag langs de kant staan, de supporters, de families, bijna iedereen met een verhaal. Het is een bijzonder emotioneel evenement, zelfs zo bijzonder dat ik in dit Blog helemaal niets over IT wil en kan schrijven want de Alpe d’Huzes 2013 staat voor de deur, 5 en 6 juni gaan de kanjers van dit jaar het weer proberen. Zo vaak mogelijk de berg op en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel, de bestrijding van kanker.

Vanaf deze plaats wil ik iedere deelnemer heel veel succes wensen. Alle lezers van dit Blog wil ik vragen om deze Blogpost te delen en vooral ook te kijken op de website http://www.opgevenisgeenoptie.nl/ Als je nog niet bent benaderd om te sponsoren dan zul je na het lezen van de site wellicht je bijdrage willen doen. Alles is welkom bij het KWF. Namens hen dank voor je bijdrage.

Een volgend Blog zal weer over IT en de uitdagingen in ons vakgebied gaan. Nu even onverdeelde aandacht voor de uitdaging van de helden van de Alpe d’Huzes.

Gert Groenewoud, Director/Headhunter/Executive Search Consultant bij InSearch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in