Home Innovatie & Strategie App, the modern day hero!

App, the modern day hero!

92

Ik was afgelopen week in Austin op de conferentie South By Southwest, of beter bekend als sxsw, of ‘SouthBy’. Een groot deel ervan, naast Film en Music, gaat over Interactive. Alles wat met interactiviteit en social media te maken heeft, en met het Web.

Ik zag opvallend veel nerds. Maar wel coole nerds. Software-ontwikkeling is cooler dan ooit, mits het gaat om het ontwikkelen van Apps. Apps staat voor applicaties, maar dan vooral mobiel. En gebruikmakend van de standaardplatformen en van de cloud.

Apps zijn er in alle vormen en maten, en kunnen heel snel, heel bepaalde functionaliteit beschikbaar maken. Cool, en lucratief, en op een bepaalde manier ook wel verslavend en zorgend voor een lock-in.

Er zijn echter ook talloze apps die niets meer zijn dan visitekaartjes en alleen maar dienen om het bedrijf erachter een hip imago te geven. Maar dat laat onverlet dat het maken van apps cool is. Apps rule.

Ruud Alaerds zei het eerder deze week al in zijn blog: “De fantasie – beter gezegd de verbeeldingskracht – van de gebruiker is wat het verschil zal maken in de komende jaren. En daarbij sluit de technologie goed aan bij wat wij willen. Eindelijk lijken de rollen omgedraaid te worden en zijn wij geen slaaf meer van technologie, maar biedt technologie ons de mogelijkheden die wij ons wensen.”

En de Appsontwikkelaars zijn de mensen die ons die mogelijkheden brengen. Het verschil met applicatieontwikkelaars in de traditionele zin is dat ze veel meer zijn dan mensen die code kunnen schrijven. Ze weten veel meer van interfaces, van gaming, van social media, van vormgeving, betaalsystemen en marketing. Apps rule, en The New Nerds are king!

Ward van Beek is actief als zelfstandig communicatie-adviseur, vanuit zijn bedrijf GotContent? Daarvoor was hij meer dan tien jaar eigenaar en directeur van PR-bureau Whizpr

1 REACTIE

  1. Ben het absoluut niet eens met de strekking “(..)dat ze veel meer zijn dan mensen die code kunnen schrijven (…)”. Dat kan liggen aan het soort conferentie haha maar gaat ook hier om een goed idee [en fantasie] of dat nou van een basisschool projectgroep afkomstig is, √ºbernerds of App entrepreneurs…. Appsontwikkelaars typeren, ja da’s weer een ander vak 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in