Home Cloud Apps krijgen maximale innovatiekracht in multi-cloud omgeving

Apps krijgen maximale innovatiekracht in multi-cloud omgeving

107

Innovatie stuwt omzet en multi-cloud omgevingen bieden de gelegenheid om op een positieve manier bestaande bedrijfsmodellen en sectoren op te schudden. De best presterende organisaties renderen bij het optimaal inzetten van een robuuste cloudstrategie. Een strategie die inspeelt op mogelijkheden die anderen laten liggen. Met name kansen gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring.

Gartner voorspelde dat cloudgebaseerde diensten samen goed zijn voor 9 miljard dollar in 2020. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 19,1 procent. Voorlopers hierin hebben een manier gevonden die zowel consumenten als bedrijven voorzien van betere service. Én een manier om dit ook sneller voor elkaar te krijgen door applicaties sneller, slimmer en veiliger te ontwikkelen en te lanceren dan ooit tevoren. Innovatie in apps komt pas tot zijn recht in een cloud-omgeving. Of dit nu on-premise, publiek of hybride is.

Beste cloud-bedrijven

Recent zijn de 50 best presterende organisaties op basis van cloudtechnologie gepresenteerd in een gezamenlijk onderzoek van kennisinstituut Hot Topics en F5 Networks. Deze zogenoemde Cloud Climbers zijn stuk voor stuk bedrijven die technologie en cloud computing inzetten. Dit, om bedrijfsmodellen te ontwikkelen en een gigantische marktinvloed te realiseren. Neem het Duitse FlixBus die de Europese vervoersbranche opschudde door zichzelf te differentiëren middels digitale dienstverlening, zoals mobiele boekingen en tickets, en dynamische prijsniveaus. Als een ‘uit de cloud opgerezen’ start-up, wisten ze zo’n 80 procent van het interstedelijke busvervoer in Duitsland te boeken. Zo pakten ze een flinke hap uit het Europese busvervoer.

En daar blijft het niet bij. Door de manier van werken kan het bedrijf verder in de toekomst kijken. Mede-oprichter en CEO Daniel Krauss voorspelt dat autonome bussen en vrachtwagens dankzij technologische vooruitgang dichtbij zijn en andere vormen van transport overbodig maken.

Het Cloud Climbers rapport laat zien hoe deze bedrijven geavanceerde technologie al in vroeg stadium uitproberen of al toepassen. FlixBus is druk bezig om de mogelijkheden van chatbots te ontdekken en nieuwe klanten te bereiken via messaging apps en systemen voor stemherkenning. Kraus stelt dat dankzij cloud-integratie het bedrijf in staat is productinnovatie nog sneller en beter door te voeren.

Multicloud en security

Dit speelt ook in op het beveiligingsaspect. Met allerlei opkomende technologie die wordt ingezet, komen ook risico’s. Door cloud-technologie te integreren is versterking van de beveiliging mogelijk, zoals app security identity federation, policy-beheer, het beter tegenhouden van cyberaanvallen en kwetsbaarheden sneller opsporen en dichten. De efficiency die op productniveau kan worden doorgevoerd, is ook op bedrijfsniveau en dus beveiligingsniveau te realiseren.

Traditionele bedrijven worden uitgedaagd door de cloudgebaseerde start-ups. Wie erin slaagt om nieuwe methoden en veilige cloudtechnologie bedrijfsbreed te omarmen, kan snel in marktaandeel groeien en omzetgroei realiseren. Innovatiekracht met apps ligt in de cloud, en of je nu ‘born-in-the-cloud’ bent, of de overstap moet maken, het is momenteel dé manier om meer agile en schaalbaarder te worden, en producten en diensten sneller naar de markt te brengen.

Wim Zandee – Director System Engineering North & East EMEA bij F5 Networks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in