Home Innovatie & Strategie Asynchroon werken is de toekomst van werk

Asynchroon werken is de toekomst van werk

Road2Growth -
156

De manier van werken is in de afgelopen jaren sterk veranderd. In het verleden werd werken gedomineerd door strikte werkschema’s, fysieke vergaderingen en technologie die alleen beschikbaar was op bedrijfslocaties. Naarmate de tijd verstreek en de technologie evolueerde, bleef het 9-tot-5-principe  bestaan en was telewerken, ondanks dat het technisch goed mogelijk was, uiterst zeldzaam. Dit arbeidsbeeld veranderde, vrijwel van de ene op de andere dag, in de eerste maanden van 2020. Door de uitbraak van de pandemie en de daaropvolgende noodzaak om werknemers fysiek uit elkaar te houden, werden werkgevers in alle sectoren over de hele wereld gedwongen om werken op afstand te omarmen.

Hybride en asynchroon werken

In 2021 en 2022, toen de pandemie wat beter beheersbaar werd, werden werkgevers gedwongen om hun verleden van kantoorgecentraliseerd werken te verenigen met de nieuwe verwachtingen van hun werknemers, die inmiddels gehecht waren geraakt aan de flexibiliteit van werken op afstand en de voordelen die dit gaf voor hunn privesituatie. Als gevolg hiervan werd hybride werken – het gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk op afstand werken – steeds vaker als norm geaccepteerd. Nu werken op afstand een gewoongoed is en kantoorpanden op een andere manier worden ingericht en werkgevers en werknemers afspraken hebben gemaakt over een nieuwe manier van werken, doet zich een nieuwe stap voor: asynchroon werken.

Wat is asynchroon werken

Asynchroon werken wordt gedefinieerd als een methode van werken waarbij niet alle leden van een team tegelijkertijd online hoeven te zijn. Hierdoor kunnen individuele werknemers meer flexibiliteit en personalisatie in hun planningen omarmen. De voordelen van asynchroon werk zijn vergelijkbaar met die van hybride werkmodellen, in die zin dat ze flexibiliteit bieden terwijl de verplichting van constante aanwezigheid op kantoor wordt weggenomen, wat zorgt voor een betere balans tussen werk en privéleven voor werknemers. In vergelijking met de traditionele manier van werken, wordt aangenomen dat asynchroon werken een groter gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid bij werknemers creëert, omdat het de noodzaak wegneemt om binnen een bepaald tijdsbestek werkuren uit te voeren. Bovendien wordt gesteld dat het tijd vrijmaakt voor meer impactvol werk op de momenten dat werknemers tegelijkertijd met elkaar online of in hun gedeelde kantoren zijn.

Kantoorruimtes voor asynchroon werken

Ondanks de flexibele inzet van werknemers zullen fysieke kantoorruimtes ook binnen het asynchroon werken een vaste waarde blijven. De rol hiervan blijft van groot belang in de samenwerking tussen medewerkers, maar de manier waarop verandert. In plaats van te fungeren als gedeelde ruimtes waar werknemers worden gecontroleerd en vastgestelde normen gelden, moeten kantoren worden gebruikt als creatieve hubs die samenwerking tussen collega’s stimuleren. Sony Professional Displays and Solutions biedt met TEOS voor ieder aspect binnen dit asynchroon werken een uitstekende oplossing zodat werknemers optimaal en prettig kunnen samenwerken, communiceren, vergaderen en werken met als resultaat een verhoogde efficiëntie en productiviteit.

Sony TEOS werkplekoplossingen

Sony is ervan overtuigd dat technologie ingezet moet worden vóór de gebruikers. TEOS Workspace Management Solutions van Sony is een geautomatiseerd systeem dat gebruikmaakt van IoT-apparaten, sensoren, gebouwgateways, externe gegevensbronnen en agenda’s, met als doel de efficiëntie van werknemers en de optimalisatie van de werkruimtes te verhogen. Met TEOS worden alle werkplekken, kantoorruimtes, vergaderruimtes en signing vanuit één gebruiksvriendelijk systeem beheerd. Van het reserveren van een flexwerkplek of overlegruimte tot het beheren van displays en het informeren van werknemers en bezoekers op locatie.

Producten die elkaar versterken

In combinatie met het TEOS werkplekmanagementsysteem biedt Sony een breed assortiment aan apparatuur voor het beheren van diverse ruimtes. Zo zorgen sensoren en SRG & PTZ camera’s voor input aan het TEOS systeem. Met de interactieve tablets en displays kunnen werknemers en bezoekers handmatig gegevens invoeren, bijvoorbeeld voor het aanmelden voor een werkplek of het reserveren van overlegruimte. Al deze informatie kan via verschillende dashboards worden weergegeven. Met de Sony Bravia 4K professionele displays, in combinatie met TEOS, kunnen in de diverse ruimtes, draadloos vanaf een laptop, informatie worden gedeeld tijdens een overleg, kan een promotievideo voor bezoekers in een ontvangstruimte worden afgespeeld of kan een overzicht worden gegeven van de beschikbare werkplekken en overlegruimtes voor medewerkers. De Sony displays zijn eveneens zeer geschikt voor signage in algemene ruimtes of wayfinding om mensen te helpen bij het vinden van de juiste ruimte in een kantoorpand. Sony TEOS beheert de gehele werkomgeving op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier, waardoor medewerkers en bezoekers op een efficiënte en prettige manier gefaciliteerd en geïnformeerd worden als zij aanwezig zijn op kantoor.

Wilt u meer informatie over efficiënte oplossingen voor de moderne werkplek. Bekijk dan de uitgebreide website: Back2School | Back2Work – Tech Data Nederland B.V. (road2growth.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in