Home Innovatie & Strategie Connected cars, cloud en cybersecurity

Connected cars, cloud en cybersecurity

143
dainamics

Autonome of zelfrijdende auto’s maken het rijden veiliger, slimmer en efficiënter. Uitgerust met internetverbindingen, vaak draadloze lokale netwerken, kunnen zelfrijdende auto’s met elkaar en de omgeving om hen heen praten. Met één functie kunnen de auto’s afstand houden en het remmen synchroniseren om ongevallen te voorkomen.

Autonome auto’s bevatten functies zoals rijbaanassistent, het voorkomen van botsingen en automatische oproepen naar hulpdiensten om een ​​veiligere rijervaring te creëren. Sommige automerken gaan een stap verder in automatisering. Zij innoveren om voertuigen in staat te stellen te communiceren met nabijgelegen infrastructuur en zelfs voetgangers, waardoor een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan hoe automatisering de maatschappij ten goede kan komen.

Om autonome auto’s op grote schaal te ontwikkelen en in te zetten, is de juiste technologie-infrastructuur van cruciaal belang. De productie van deze voertuigen vereist hoogwaardige computercapaciteit, samen met naadloze cybersecurity. En de mogelijkheid om uitgebreide datasets te beheren. Dit is de reden waarom veel organisaties profiteren van de vele voordelen die de cloud biedt. Denk daarbij aan de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging van de cloudinfrastructuur.

Training en testen

Autonome auto’s streven ernaar voertuigen te zijn die veiliger werken dan mensen. Om deze ambitie waar te maken, zijn uitgebreide modellering en tests vereist. De mogelijkheid om data te verzamelen, op te slaan en te beheren is van cruciaal belang. Net als geavanceerde technieken voor machine learning.

Toyota Research Institute (TRI) is van mening dat het nauwkeurig trainen van autonome auto’s triljoenen kilometers testen vereist. Om dit te realiseren, heeft het een vloot testauto’s uitgerust met Light Direction and Ranging (Lidar)-sensoren om data vast te leggen. Ze verzamelen elke dag terabytes aan data. Ze halen die snel op voor analyse.

TRI gebruikt Amazon Web Services (AWS) om deze gegevens te beheren. En toegang te krijgen tot de verwerkingskracht die nodig is om machine learning-modellen snel te trainen. Met behulp van cloudinfrastructuur is het mogelijk om computer- en opslagbronnen op aanvraag te verhogen en deze te combineren met beheer- en orkestratiediensten.

TRI traint nu voertuigmodellen, verhoogt de nauwkeurigheid en introduceert nieuwe functies sneller. Door vergelijkbare modellen te volgen, zullen meer automobielbedrijven de ontwikkeling van veiligere auto’s versnellen.

Vooruitstrevend

Door autonome auto’s in staat te stellen om snelle, datagestuurde beslissingen te nemen, zullen onze wegen veiliger worden. Deze machines hebben ondersteuning nodig door betrouwbare infrastructuur met lage latency en hoge beschikbaarheid. Ze moeten ook informatie in realtime analyseren. Dit, inclusief gegevens over het verkeer, het weer en het gedrag van andere voertuigen. Door AI toe te passen, kan de auto snel en veilig reageren op verkeersomstandigheden.

Met edge computing is het mogelijk om het verwerken van deze data in de auto zelf te doen. Wanneer een seconde vertraging het verschil kan maken tussen een veilige of gevaarlijke reactie, hebben autonome voertuigen niet de luxe om te wachten op dataverwerking in de cloud. Daarom moeten organisaties op zoek gaan naar cloudproviders met geïntegreerde edge-oplossingen. Hiermee kan je missiekritieke data bij de bron analyseren. En de kosten voor het verzenden van extra data naar de cloud verlagen.

Beveiliging in de cloud

Cybersecurity is belangrijk bij het ontwikkelen van op veiligheid gerichte autonome auto’s. Elk voertuig wordt een nieuw eindpunt dat moet worden beveiligd. Bescherming tegen hackers en malware moet een topprioriteit zijn. Dit, om ervoor te zorgen dat ze geen toegang kunnen krijgen tot het besturen van de auto of de gegevens die door elk voertuig lopen.

Producenten van autonome auto’s wenden zich tot de cloud om verbonden auto’s te ondersteunen en te ontwerpen. Het is de taak van de cloudprovider om ervoor te zorgen dat updates en upgrades van cybersecurity regelmatig plaatsvinden. Bovendien leveren de beste cloudproviders geautomatiseerde beveiligingsservices die machine learning toepassen om taken proactief te beheren. Denk daarbij aan beveiligingsbeoordelingen, detectie van bedreigingen en beleidsbeheer.

Door de beveiliging volledig in het proces te integreren, kunnen fabrikanten erop vertrouwen dat ze de oplossingen hebben om nieuwe en opkomende kwetsbaarheden en bedreigingen te detecteren die de schade voor bestuurders verminderen. Zo verlagen ze het risico op een inbreuk.

Connected cars, cloud en beveiliging

Autonome auto’s zijn onze toekomst. Om de acceptatie te stimuleren, moeten fabrikanten er echter voor zorgen dat ze veilig zijn en worden ondersteund door een robuuste infrastructuur. Het gebruik van de juiste cloudleveranciers is van cruciaal belang, zodat organisaties hun middelen kunnen richten op het bouwen van gedifferentieerde automotive-ervaringen in plaats van het beheren van IT-infrastructuur.

Met dit in gedachten, biedt AWS een volledige reeks services ter ondersteuning van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) en de ontwikkeling en implementatie van autonome voertuigen. De bijna onbeperkte opslag- en rekencapaciteit van AWS en ondersteuning voor diepgaande leerkaders zoals Apache MXNet, TensorFlow en PyTorch versnellen de training en het testen van algoritmen.

AWS Greengrass biedt edge computing met machine learning inferentiemogelijkheden voor real-time verwerking van lokaal regels en gebeurtenissen in het voertuig terwijl de kosten van het verzenden van gegevens naar de cloud worden geminimaliseerd.

Een combinatie van schaalbare opslag- en rekencapaciteit en ondersteuning voor diepgaande leerkaders helpen testen en service-ontwikkeling te versnellen. Tegelijkertijd helpt ons agile platform bedrijven het innovatietempo te versnellen, de beveiliging te verbeteren en de IT-kostenstructuur te verlagen.

Esteban Hernandez, Solutions Architect Security bij Amazon Web Services

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here