Home Telecom Beleggen op je smartphone – de nieuwste mobile trend

Beleggen op je smartphone – de nieuwste mobile trend

64
dainamics

De financiële sector is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Dit heeft geresulteerd in verbeteringen op het gebied van informatievoorziening, gebruiksgemak en toegankelijkheid. Particuliere beleggers kunnen daardoor profiteren van nieuwe kansen. De veranderingen in de sector zijn onder meer het gevolg van nieuwe concurrentiemechanismen, technologische ontwikkelingen en de veranderde rol van financiële instellingen, bedrijven en overheden.

Online financiële diensten zijn de afgelopen tien jaar volwassen geworden en hebben de basis gelegd voor verdere ontwikkelingen. Financiële dienstverleners beschikken hierdoor over meer online data. Dat biedt ongekende kansen voor onderzoek en analyse. Door het analyseren van gebruiksgegevens kunnen zij nog effectiever de koers bepalen van toekomstige ontwikkelingen. Dit is belangrijk voor beleggers die op een verantwoorde wijze willen handelen met behulp van contracts for difference (CFD’s). Met de opkomst van meer bekwame online diensten kunnen zij beschikken over meer mogelijkheden om in financiële instrumenten te handelen en veel flexibeler te werk gaan. Ook is de rol van mobile trading de afgelopen jaren sterk toegenomen door de sterke marktpenetratie van smartphones.

smartphone

Volgens het Duitse onderzoeksplatform Statista zal in 2018 67% van de West-Europese bevolking gebruikmaken van een smartphone. In 2011 bedroeg dit percentage nog 22,7%. Dat betekent dat de mobiele handel fors verder zal groeien, zeker nu er op het westelijk halfrond vrijwel geen locaties meer te vinden zijn waar mobiele providers geen dekking bieden. Ruim 60% van alle handelstransacties die plaatsvinden via het online platform van Plus500 worden tegenwoordig al voltrokken via mobiele apparaten (iPhone, iPad, Android, Windows Phone en Surface). Een paar jaar geleden vertegenwoordigde mobiele apparatuur nog slechts 10% van het totale handelsvolume.

De reden voor deze populariteit is dat gebruikers niet langer de voorkeur geven aan PC’s, maar aan hun smartphone. Dit betekent dat leveranciers van CFD-platforms niet alleen hun userinterface moeten herzien met het oog op het kleinere scherm van smartphones, maar ook de manier waarop gebruikers met hun handelsplatform communiceren.

De watch list met populaire beleggingen, die beschikbaar is op laptops, PC’s en mobiele apparaten, wordt direct weergegeven wanneer gebruikers inloggen op het handelsplatform. Deze watch list bevat normaliter een selectie van de populairste financiële producten, hun actuele koers, de hoogste en laagste koers van de dag en hun real-time spreads. Gebruikers kunnen daarnaast van markt wisselen en limieten en stop-entry-orders instellen.

Asaf Elimelech, CEO Plus500

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here