Home Data & Storage Big Data, Small Players

Big Data, Small Players

75

Big data is hot. Dat wisten we al. Niet alleen wordt er in de reguliere media zeer veel over geschreven, ook neemt het aantal sites toe dat zich specifiek met dit onderwerp bezig houdt. Zo kennen we in Nederland de zeer goede website Numrush en recentelijk kwam ik de site tegen van BigData-startups.com. BigData Startups wil de lezer dagelijks voorzien in zijn behoefte aan nieuws en inspiratie op het gebied van big data en big data startups van over de hele wereld.

De site is een initiatief van de Nederlander Mark van Rijmenam die er ook intensief blogt. Daarnaast nodigt hij ook gastbloggers uit.

En als het aantal startups in een bepaalde sector ook maar enige indicatie is voor de verwachte groei van de sector dan zit het met big data wel goed. Er zijn op de homepage maar liefst 49 startups te vinden op dit gebied. Stuk voor stuk kleine bedrijfjes waar nu nog bijna niemand van gehoord heeft. Maar dat zal ongetwijfeld snel veranderen.

Eentje wil ik er hier even uitlichten, het gaat om Statilizer.com, een zeer gebruiksvriendelijk instrument voor het analyseren van social media activiteit en effectiviteit. En hoewel de site uiterst internationaal aanvoelt, is het toch een Nederlands product. On demand social media analytics. Abonnement is niet nodig.

Statilizer geeft zelf op de site al een leuk voorbeeld van wat er allemaal kan, door de facebook-activiteiten van diverse televisie-koks met elkaar te vergelijken. Nigella Lawson en Gordon Ramsey winnen van Jamie Oliver.

Ward van Beek is actief als zelfstandig communicatie-adviseur, vanuit zijn bedrijf GotContent? Daarvoor was hij meer dan tien jaar eigenaar en directeur van PR-bureau Whizpr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in