Home Internet Bing is evil

Bing is evil

231

Het begon met Bert. Dino Ignacio, de kracht achter een ter ziele gegane website plakte Bert op digitale foto’s van notoire slechteriken als Hitler en de Ku Klux Klan. Daar moesten we om lachen! Bert is evil (zo heette die website) kreeg wereldwijde bekendheid toen aanhangers van Osama bin Laden een foto van die website gebruikten voor hun eigen propaganda. Zonder door te hebben dat Bert er ook opstond natuurlijk.

Buuren1

Daar moesten we om lachen! En ja, als zo’n uitspraak gaat leven dan ga je van meer dingen zeggen dat ze evil zijn. De meest opvallende daarvan vond ik Google. We waren het weer eens eens.

Onmiskenbaar is Google de enige echte search engine die iedereen gebruikt. Maar even onmiskenbaar is dat Google slecht is. Iedereen weet dat Google alles dat je doet bewaart om je met reclame te bestoken. Iedereen weet dat Google de meest betalende bovenaan zet in de ranking. Iedereen weet dat Google samenwerkt met lokale regimes om de zoekresultaten te censureren. Iedereen weet dat Google lak heeft aan je privacy. Iedereen weet dat Google boeken scant en dan copyright claimt. Iedereen weet dat Google je gmail leest. Google is evil. Daar moesten we om lachen!

De afgelopen weken testte ik een Windows8 tablet. Daarover later veel meer. Default zoekt het ding met Bing, de halfbakken search engine van Microsoft. Dus toen mijn vrouw haar websites zocht was ze verbaasd dat Bing ze niet vond. Ik kon mijn websites ook niet vinden. Hoe kan dat? Je zou de sites toch niet zelf aan moeten melden, zoals lang geleden bij Altavista? Even gegoogled. En inderdaad, je moet je site wel aanmelden. En betalen. BETALEN? Ja, betalen of je komt niet in de index. Is dat onethisch of wat? Bij Google kom je na de reclame, bij Bing kom je nooit. Schande.

Bing is evil. Maar ik kan er niet meer om lachen.

Hans van Buuren, Enterprise Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in