Home Arbeidsmarkt & Onderwijs Beste lezers van BlogIT,

Beste lezers van BlogIT,

62

U hebt vast al gehoord over dat kromme handelsverdrag dat de EU met de VS en Canada wil sluiten. Het belachelijke van dit verdrag is dat Amerikaanse en Canadese producten in EU verkocht mogen worden, dat is nog wel okay, maar dat ook de Amerikaanse productiewetgeving van toepassing is. Dit verdrag overruled onze nationale regels aangaande tot veiligheid, gezondheid en milieu. En wat nog erger is: de Nederlandse Staat kan een claim verwachten van internationals als de Nederlandse wetten het onmogelijk maken deze producten hier te verkopen. En nog véél, véél erger is, dat het niet de Nederlandse rechtbank is die hierover beslist, maar een arbitragecommissie met juristen van het aanklagende bedrijf. Dit is ronduit belachelijk en mag niet doorgaan. Ik wil u vragen om ook de petitie tegen TTIP te tekenen.

De komiek Lubach heeft het heel goed uitgelegd in zijn programma, wat hem meteen landelijke bekendheid heeft gegeven.

Kijk eerst eens naar dit filmpje, en als je dan nog niet overtuigd bent, skip dan dit blog, maar als je wel overtuigd ben: TEKEN dan deze petitie. For the love of Life!

Hello Readers of BlogIT,

I just signed the self-organised European Citizens’ Initiative against TTIP and CETA. Take action too.

***** Please click here: http://stop-ttip.org/ *****

In case the link doesn’t open, copy it and paste it into your browser’s address bar.

More about the campaign: The EU soon intends to sign two far-reaching trade agreements: one with Canada (CETA = Comprehensive Economic and Trade Agreement) and one with the USA (TTIP = Transatlantic Trade and Investment Partnership). The official line is that this will create jobs and increase economic growth. However, the beneficiaries of these agreements will be big corporations, not citizens:

– Investor-State-Dispute Settlement (ISDS): Canadian and US companies would have the right to sue for damages if they believe that they have suffered losses because of government decisions (for instance new laws to protect the environment or consumer rights).
– Improving or even maintaining our standards for food, labour rights, environmental protection and consumer rights will become much harder.
– Liberalisation and privatisation would effectively become irreversible.
– The EU and its member states would come under pressure to allow risky technologies such as fracking or genetic modification.

CETA and TTIP would increase the power of multinationals at the expense of democracy and the public. We must not allow this to happen! Please sign the European Citizens’ Initiative!

Best regards,

Wessel van Alphen

4 REACTIES

 1. Dag Wessel,

  Ik vind BlogIT een prima medium om ontwikkelingen en inzichten met elkaar te delen en deze te bediscussieren. Ik vind het oproepen tot het tekenen van een petitie echter te ver gaan en niet passen bij deze doelstelling.

  Vriendelijke groet,
  Leon Dohmen

 2. @Leon Dohmen.

  Beste Leon,

  Ik respecteer je standpunt. Toch even mijn mening.

  Natuurlijk is het wat vreemd om als op een blog als BlogIT standpunt in te nemen over een onderwerp dat niet direct aan onze business is gerelateerd. Aan de andere kant is dit wel een beetje de nieuwe wereld, ook als blogger mag én kan je je maatschappelijke bezorgdheid uitdragen. Sterker nog, ik vind in dit geval dat ik het MOET doen. Heel Nederland staat op zijn kop, het onderwerp pakt de mensen, ook de IT-ers onder ons. Ik ben verbolgen over dit verdrag, het raakt ons allemaal. Het verdrag heeft niets met religie of politiek te maken, daar zal ik niet aan beginnen, maar wel met gezond verstand en met Quality of Life.
  En… door op BlogIT standpunt in te nemen en op te roepen de petitie te tekenen bevestig ik tevens de kracht van het internet en van de Social Media in het algemeen. En zo zijn we weer terug bij de oorsprong van BlogIT. Heb je getekend?

  Goed weekend verder,
  Wessel.

 3. we moeten alle middelen en alle kanalen gebruiken om dit tegen te houden! Het kan niet zo zijn dat bedrijven boven de wet geplaatst worden! Als dit doorgaat kunnen we Nederland als staat wel opheffen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in