Home Innovatie & Strategie Bring Your Own Tool

Bring Your Own Tool

45

Zomaar een workshop bij een top vijf Gemeenten in Nederland en de ultieme vraag al in de eerste paar minuten ‘BYO is ons overkomen en nu vraagt onze CIO om snel een veilige manier van document delen te faciliteren’.

Interessante vraag en volop mogelijkheden om deze workshop direct te krijgen waar we hem zouden willen hebben: rondom strategische keuzes.

‘Wat is het doel van de CIO met deze vraag‘, leg ik de deelnemers voor. Stilte. ‚Geen idee,‘ wordt er schoorvoetend gesteld. ‚Beleid schrijven,‘ wordt er geroepen en het denkbeeldige uitroepteken blijft na sidderen in de lucht.

Maar…. is er al een BYO beleid, was mijn vervolgvraag, en in hoeverre is dit beleid getoetst aan de lange termijn doelstellingen van de gemeente om bijvoorbeeld naar een volledig papierloos kantoor of efficiënter vergaderen strategie te streven.

Want…zou vervolg ik mijn dialoog met deze groep, dit is een kans voor u als beleidsadviseur, om deze vraag van de CIO in het licht te zetten van uw functionele roadmap en om deze ook te koppelen aan uw strategie en visie rondom BYO. Deze opmerking leidt even tot verwarring maar creëert bij enkele deelnemers na enkele minuten ook nieuwe aanknopingspunten.

Dus als wij een (functionele) roadmap definiëren rond, bijvoorbeeld, ‘werken 3.0’ of ‘The New way of working’ en daar als bouwblokken (in de tijd) BYO en ook BYOT (Bring Your Own Tool) in positioneren biedt dit houvast voor de CIO en geeft ons meer regie over toekomstige projecten? Check. Stap 1 in de workshop is gezet. Dropbox, here we come!

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in