Home Algemeen Explosie van business applicaties remt innovatie

Explosie van business applicaties remt innovatie

89

Het aantal applicaties (apps) dat medewerkers voor hun werk gebruiken is de afgelopen 2 jaar met 25% gestegen. Twee van de negen conclusies uit een studie van Forrester in augustus 2016 onder 109 IT executives in de USA tonen aan dat; Business apps zijn complex en inefficiënt en teveel apps en teveel data belemmeren de productiviteit van medewerkers.

Een gemiddelde Enterprise organisatie heeft meer dan 500 business applicaties, waaronder vele legacy van wel tientallen jaren oud, en 1000 of meer formulieren en/of rapportages. En toch blijft het moeilijk om informatie tussen medewerkers te delen of informatie uit te wisselen tussen businessunits. Buiten de organisatie zijn medewerkers in staat om met simpele gratis webdiensten zoals Dropbox of Google Drive veel efficiënter te werken en hun informatie uitwisselbaar te maken en te delen, Echter wel met de nodige beveiligingsrisico’s.

Verouderde applicatie

Daarbij komt, dat de IT-organisatie moeite heeft om snel te reageren op de vragen van gebruikers voor toegang tot specifieke data. Een simpele vraag om slechts enkele gegevens uit verschillende systemen te halen lanceert vaak de start van een complex applicatie development proces. En de creatie van alweer een nieuwe app(licatie. Als de app eenmaal klaar is kunnen omstandigheden allang veranderd zijn waardoor deze al weer is verouderd voor dat hij in gebruik is genomen. Vele grote ontwikkelplatforms zijn niet geschikt om snel nieuwe functionaliteit te bieden, laat staan dat ze in staat zijn om data op te halen uit al die legacy systemen.

Wat als data access net zo makkelijk zou zijn als het openen van een file of een folder? Een virtuele file die zich opent, waarbij voor de medewerker alle, voor hem, relevante informatie wordt getoond uit relevante bronnen (private en public) en dat zelfs allerlei background processen, workflows, updates van applicaties en raadplegingen van externe data bronnen combineert. Voor elke functie is er een file of een folder, logisch gerangschikt zodat iedere gebruiker daar direct mee aan de slag kan. Met een echte universele userinterface, namelijk een file of folder voor iedereen herkenbaar en direct werkbaar.

Integratie

Wat als je een foto kan maken van een restaurantbon, en deze in een folder stopt en daarmee het hele proces van onkostenvergoeding zou initiëren. Het opslaan van de bon in de folder lanceert een verzoek tot autorisatie door een leidinggevende, uitbetaling naar de bankrekening, het in mindering brengen op het persoonsgebonden budget, boeking in het accountingsysteem van de kosten, boeking in het HR-systeem en direct in een online overzicht alle onkosten, vergoedingen en uitstaande autorisaties toont. Alle workflows en rapportages worden eenvoudig geïnitieerd door het opslaan van 1 foto in een folder.

Er worden geen nieuwe apps meer op devices geïnstalleerd, geen updates van apps. Er is geen performance verlies op mobile apparaten door alle apps die in de achtergrond draaien. Het is een Cloud based service aan de gebruiker precies zoals hij gewend is. Omdat de file virtueel is en alleen wordt opgebouwd als de user de file opent, zijn er ook geen kosten voor opslag want de file is er maar tijdelijk en alleen wanneer hij wordt aangeroepen. En zo blijft bedrijf kritische data binnen de securityzones van de organisatie, er wordt namelijk alleen een virtuele file gepresenteerd.

Begrijpbaar

Met een universele userinterface die iedereen kent, is het veel makkelijker om gebruikers nieuwe functionaliteit te geven dan telkens maar weer nieuwe apps voor één specifiek doel.
Gewoon een file in een begrijpbare file structuur, die geen file is maar data access biedt aan de gebruiker zonder dat weer een nieuwe app moet installeren. Veel productiever, veel goedkoper, veel veiliger en past in het data transformatie tijdperk.

Hierdoor kan tot 50% van het huidige applicatie landschap worden gereduceerd, verdwijnt de impact en druk op de ontwikkelafdeling en zijn er minder resources nodig in het data center.
Het zal niet zolang meer duren dat het gebruik van externe databronnen en het betalen voor die informatie vanzelfsprekend is en naadloos wordt opgenomen in de mogelijkheden die IT biedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in