Home Cloud Cloud biedt een MSP flexibiliteit

Cloud biedt een MSP flexibiliteit

141
MSP

Het succes van je bedrijf is anno 2017 onlosmakelijk verbonden met technologie. Groei, efficiëntie en nog veel meer zijn tegenwoordig flink afhankelijk van de IT-infrastructuur van een organisatie. Dit, ongeacht de sector waarin je actief bent. Dat heeft een grote impact op de IT-dienstverleningsbranche. Deze afhankelijkheid van technologie voor de ondersteuning van je kernactiviteiten en een optimale klanttevredenheid, maakt dat je je met de juiste technologie-inzet kunt onderscheiden van de concurrentie.

Continue veranderingen

Steeds meer bedrijven zien het nut van effectieve IT in. Het Annual Trends in Managed Services-rapport van CompTIA onthult dat 68 procent van de IT-professionals en andere managers de hulp van een externe leverancier inschakelt ter ondersteuning van de IT-behoeften van de organisatie. Hierdoor kunnen medewerkers zich focussen op de hoofdactiviteiten van het bedrijf. Veel bedrijven erkennen dus dat ze niet in staat zijn om een effectieve infrastructuur te onderhouden. Én om tegelijkertijd operationele bedrijfsdoelen te bereiken.

En ze zijn niet de enige. Het aantal bedrijven dat zich wendt tot managed service providers (MSP’s), groeit nog steeds. De bedrijven die samenwerken met MSP’s slagen er meestal het snelst in om de voordelen van de nieuwste technologieën te benutten. Deze bedrijven zijn in staat hun servicemodellen aan te passen. Of om ze te updaten om te voldoen aan de continue veranderingen in bedrijfs- en klantbehoeften. Door de nieuwste en beste oplossingen sneller op de markt te brengen, blijven bestaande klanten tevreden en trekken ze nieuwe klanten aan.

Maar nu MSP’s steeds meer invloed krijgen, is het voor hen belangrijk dat ze hun eigen activiteiten kunnen schalen. De cloud en netwerkbeheeroplossingen kunnen hierbij helpen. Daarnaast brengt met name de cloud op het gebied van bedrijfsoptimalisatie drie belangrijke voordelen met zich mee.

1: Flexibiliteit

Voor MSP’s ligt het grootste voordeel van de cloud in de verbeterde flexibiliteit bij het beheer van hun gecombineerde vaste/draadloze netwerken. De infrastructuren van MSP-klanten liggen geografisch gezien vaak ver uit elkaar. Met de cloud hebben MSP’s de mogelijkheid om deze verspreide resources eenvoudig vanaf één centrale locatie te schalen, te optimaliseren en te beheren. Daarnaast kunnen MSP’s hun resources efficiënter inzetten. Hoeveel resources klanten gebruiken, verandert nog weleens op basis van hun fluctuerende eisen en instabiele contracten. Met de cloud echter, kunnen MSP’s eenvoudig extra resources implementeren. Of een teveel aan resources herverdelen. Ook zijn nieuwe netwerkapparaten binnen mum van tijd te verbinden. Dit, zonder de inzet van extra personeel dankzij zero-touch provisioning. Met andere woorden: de cloud biedt MSP’s meer vrijheid en flexibiliteit om effectief te schalen.

2: Beter medewerkersbeheer

Gecombineerde vaste/draadloze, cloud-managed netwerkplatforms vereenvoudigen implementatie en operationele activiteiten. Hierdoor hebben MSP-medewerkers minder training nodig. Het is niet langer nodig om veel tijd en geld te steken in het opleiden van medewerkers tot experts, die vervolgens alleen maar de boel draaiende houden. In plaats daarvan zijn hiervoor algemenere teams in te zetten, zodat anderen zich kunnen focussen op innovatie en bedrijfstransformatie.

3: Automation

Iedere MSP zal beweren dat klanten steeds meer eisen stellen. Daarom kan de mogelijkheid om snel en flexibel te reageren het verschil maken. De sleutel tot de integratie van automation in de business-modellen van MSP’s is API-technologie. Deze technologie is verweven in de netwerknodes en het gecentraliseerde beheer en stelt applicaties in staat de netwerkinfrastructuur rechtstreeks te programmeren. Het resultaat: met cloud-managed oplossingen met automation op basis van API’s kunnen MSP’s flexibeler reageren op klantbehoeften en met dezelfde efficiëntie innovatieve diensten en modellen bieden.

API’s bieden veel groeimogelijkheden voor MSP’s en hun klanten. Doordat API’s een steeds grotere rol spelen, worden operationele modellen stabieler. Bedrijven kunnen in de toekomst meer uit hun infrastructuur halen. MSP’s kunnen hun aanbod optimaliseren en uitbreiden.

Conclusie

De cloud vergroot de flexibiliteit, helpt te besparen op de training van medewerkers en biedt automation-mogelijkheden. De cloud vormt zo de basis voor een geïntegreerd en allesomvattend netwerkbeheeraanbod voor MSP’s. In een wereld waarin flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie de basis zijn voor succes, geeft de cloud MSP’s een voorsprong waarmee ze zich kunnen onderscheiden van de concurrentie.

John Rutgers – Partner Account Manager België & Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here