Home Cloud Cloud ontvangt grootste deel technologiebudget Limburgse bedrijven

Cloud ontvangt grootste deel technologiebudget Limburgse bedrijven

86
dainamics

De technologie waarin in Limburg momenteel het meest geïnvesteerd wordt, is cloud, op de voet gevolgd door software development. In respectievelijk 13 en 11 procent van de bedrijven wordt hier momenteel het meeste aan uitgegeven. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion Zuyd onder 148 Limburgse bedrijven met minimaal 10 fte. Op de derde plek staat RPA, oftewel Robotic Process Automation (7 procent), en de top vier wordt afgesloten door Internet of Things (6 procent).

Big data veelbelovend

Hoewel de Limburgse bedrijven momenteel het meest spenderen aan de cloud, wordt deze technologie niet als het meest veelbelovend gezien. Van big data en software development wordt de komende jaren namelijk het meest verwacht. Beide technologieën worden door 26 procent van de respondenten genoemd als meest veelbelovend. Net iets lager (24%) scoort cloudtechnologie. Daarnaast zijn er genoeg andere technologieën waar bedrijven de komende jaren veel van verwachten, zoals cybersecurity (19%), Internet of Things (16%) en machine learning (16%).

Het is interessant te zien dat naast de bekendere technologieën als de cloud, er in de zuidelijke provincie ook zeker al geïnvesteerd wordt in de jongere technologieën als blockchain, low-code en machine learning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here