Home Telecom The company to follow on mobile

The company to follow on mobile

80

Het Mobile World Congres, dat deze week plaatsvindt in Barcelona, wordt nu al als een van de meest succesvolle edities ooit gezien.

Nadat in de afgelopen jaren hoge vertegenwoordigers van Microsoft en Google het congres openden, is het dit jaar Mark Zuckerberg, CEO van Facebook die het startschot geeft voor het congres. De rode draad van zijn verhaal zal ‘the benefits of ubiquitous Internet access to the unconnected world’ zijn. Oftewel, voor iedereen zou mobiel beschikbaar moeten zijn, iedereen zou maximaal gebruik dienen te kunnen maken van de mogelijkheden die het ‘vrije internet’ biedt. Niet verassend, deze insteek, want mobile is ‘BIG’ voor Facebook en staat garant voor miljoenen, of wellicht zelfs miljarden nieuwe gebruikers in de komende jaren. In minder dan 18 maanden heeft Facebook, met een relatief klein team, hun organisatie van ‘mobile komt ooit, mobile komt nog wel’, naar een ‘Mobile First’ strategy omgevormd.

De cijfers liegen er niet om, met de verwachting dat de omarming van mobily alleen maar zal groeien. Logisch ook dat Mark Zuckerberg dit congres opent, hij representeert voor vele organisaties ‘the company to follow on mobile’.

grafiek

Danny Frietman, partner KBenP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in