Home Innovatie & Strategie CompTIA brengt tech-wereld naar hoger niveau door die een stem te geven

CompTIA brengt tech-wereld naar hoger niveau door die een stem te geven

36
CompTIA
Nancy Hammervik

CompTIA start community in Benelux

Velen kennen CompTIA als certificerings- en opleidingsorganisatie. Maar deze not-for-profit organisatie is op veel meer terreinen actief. Zo behartigt ze de belangen van de wereldwijde IT-industrie door deze een stem te bieden. Dat is gezien de huidige situatie in de wereld een verantwoordelijke taak. Want het is al heel lang bekend dat software op dit moment de bepalende factor is in technologie. Uber is niet actief op het gebied van transport en Airbnb heeft weinig van doen met de hotelbusiness. Ze zijn beide tech-bedrijven en hebben samen met andere disruptors een enorme impact op de wereld om ons heen. Dit geldt ook voor de Benelux, een regio die kan bogen op een levendige en gevarieerde tech-community.

En dat is ook een van de redenen waarom CompTIA start met een open, vendor-neutrale community die zich volledig richt op de uitdagingen binnen de Benelux. Deze community gaat bedrijven helpen succesvol te zijn in een tijdperk van ongekende verandering. De doelen voor de Benelux zijn in dat verband volledig in lijn met die van de rest van de wereld. De IT-industrie is uiteindelijk een wereldwijde industrie en de uitdagingen zijn overal nagenoeg gelijk.

Certificeringen

Wat zijn onze focuspunten precies? Om te beginnen willen we onze certificeringsprogramma’s verder uitbreiden om de industrie te helpen de juiste mensen te vinden. In alle ontwikkelde landen is een enorm tekort aan IT-professionals. Dat is slecht voor onze economieën en samenlevingen, omdat we kansen missen om te groeien en om technologie in te zetten voor een duurzame toekomst.

Technologie kan ons helpen bij het oplossen van de grote uitdagingen van dit moment, zoals de klimaatverandering, de energievoorziening op de lange termijn en de wereldwijde voedselvoorziening. We moeten daarom mensen in alle leeftijdscategorieën enthousiast maken voor een loopbaan in IT. Die biedt niet alleen een prima beloning. Ze draagt ook bij aan waarde voor je organisatie, bedrijf en de maatschappij als geheel. We moeten ook werken aan diversiteit en meer vrouwen en minderheden interesseren voor werken in de technologiesector.

Vendor-neutraal

Onze certificeringsprogramma´s, die jaarlijks meer dan 300.000 deelnemers trekken, zijn belangrijk omdat ze ons helpen volledig vendor-neutraal te blijven. Met de opbrengsten van al onze opleidingsactiviteiten zijn we nooit afhankelijk van subsidies of sponsoren. Dat stelt ons in staat om een echt open organisatie te zijn en een stem te bieden aan de gehele IT-industrie. Naast het stimuleren en vertegenwoordigen van de IT-branche kijken we ook naar het identificeren en implementeren van nieuwe mogelijkheden die waarde bieden aan onze leden. Denk aan nieuwe marketingbenaderingen en platforms ter versterking van de business. Wij kijken erg uit naar samenwerking met de Benelux CompTIA-community die nu al gesteund wordt door een grote groep ´champions´. Dat zijn vertegenwoordigers van lokale en internationale IT-bedrijven in de Benelux. Zij zijn onze ambassadeurs en we zijn ervan overtuigd dat zij een prima basis zullen leggen voor een succesvolle community.

Nancy Hammervik, EVP, Industry Relations Group van CompTIA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here