Home Architectuur Converged versus hyper-converged infrastructure: applicaties eenvoudiger plaatsen

Converged versus hyper-converged infrastructure: applicaties eenvoudiger plaatsen

NetApp -
121

Bij de start van het nieuwe millennium zagen we een grote verschuiving in bedrijfsstrategieën voor wat betreft het plaatsen van applicaties. Decennialang werden kritische applicaties geplaatst op snellere en betrouwbaardere apparatuur. Dit, terwijl niet-kritische applicaties werden geplaatst op steeds langzamere, meer kostenefficiënte apparatuur.

Toen het digitale tijdperk aanbrak – waarin hele bedrijven nu afhankelijk zijn van IT-diensten – vervaagden de lijnen tussen kritieke en niet-kritieke applicaties. En aangezien nieuwe technologieën – zoals virtuele machines (VM’s), cloudcomputing en flash-opslag – werden geïntroduceerd, werd het nemen van beslissingen over de plaatsing van applicaties een nog grotere uitdaging. Het resultaat was een verzuilde aanpak. Die leidde tot hoge IT-kosten. En weinig geduld van IT-beheer.

Moderne applicatieomgeving

Converged infrastructure (CI) biedt hoge beschikbaarheid voor uw applicaties. Het versnelt de implementatietijd. Vooral voor de traditionele workloads. Hyper-converged infrastructure (HCI) biedt eenvoudige, schaalbare middelen waarmee je met een gerust hart applicaties consolideert. En de kosten onder controle houdt. Welke is geschikt voor uw omgeving? Converged of hyper-converged?

Het antwoord: dat is een strikvraag. Waarom kiezen voor CI of HCI wanneer de behoeften van de applicaties en gebruikers kunnen gedijen met beide? Vanwege de uiteenlopende applicatievereisten zijn beide platforms nodig, zolang ze kunnen communiceren en delen in een data fabric.

De data fabric

Een data fabric is een manier om data te beheren. Dit, zowel op locatie als in de cloud. En wel met behulp van een gemeenschappelijke structuur en architectuur. Een data fabric biedt:

  • efficiënt datatransport
  • software-defined beheer
  • een consistent dataformat
  • flexibiliteit in de verplaatsing van multi-clouddata van applicaties

In tegenstelling tot de tijd waarin alles op locatie draaide, vereisen cloudarchitecturen dat applicaties en data naadloos kunnen worden verplaatst van platform naar platform. En van cloud naar cloud. Waarom zou je applicaties in gevaar brengen als je gebruik kunt maken van de mogelijkheden voor het delen van middelen van public en private clouds?

Rob Klusman, NetApp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in