Home Data & Storage Criminaliteit terugdringen door betere visualisatie van data

Criminaliteit terugdringen door betere visualisatie van data

TIBCO Software -
137

Effectief politiewerk is afhankelijk van goede data. Het voorkomen en terugdringen van misdaad, met name zware en georganiseerde misdaad, hangt samen met het feit dat opsporingsdiensten snel inzicht kunnen krijgen in de enorme en toenemende hoeveelheid informatie waarover ze beschikken.

Door het enorme volume en de verscheidenheid van die data, is het probleem vaak dat je niet weet waar je moet beginnen met kijken. Veel van de data die beschikbaar zijn voor data-analisten van wetshandhavingsinstanties, zijn ongestructureerd. Ze komen niet geordend in een database of spreadsheet. De politie verzamelt veel verschillende soorten gegevens – afbeeldingen van CCTV, telefoongegevens, gesprekken en afbeeldingen van sociale media, et cetera. Het is moeilijk om die verscheidenheid aan bronnen aan elkaar te knopen om uiteindelijk waardevolle inzichten te verkrijgen.

Dit vereist het allernieuwste op het gebied van data-integratie tools, die in staat moeten zijn om alle informatie van mogelijk relevantie te verzamelen en te presenteren zodat dit inzichten oplevert. En dit alles via een gebruiksvriendelijk platform dat ervoor zorgt dat correlaties tussen datasets kunnen worden ontdekt. Met de hedendaagse technieken voor datavisualisatie komt er een beeld tevoorschijn uit verschillende datasets zonder dat er tijd wordt verspild aan het doorspitten van alle beschikbare informatie. Georganiseerde criminelen werken snel en veranderen regelmatig van tactiek. Tijd die verloren gaat aan uitgebreide en complexe handmatige zoekopdrachten in die data, geeft hen de kans om door te gaan en detectie te omzeilen.

Datavisualisatie is van cruciaal belang voor de huidige wetshandhaving. Het is een aanvulling op data-analyses waarbij informatie die uit verschillende bronnen komt. Dit wordt met datavisualisatie omgezet in een duidelijk beeld, weergegeven met bekende elementen zoals grafieken en kaarten. Door gebruik te maken van natural language processing, AI en machine learning, ontstaan ​patronen die anders onzichtbaar bleven.

Een eenvoudige weergave van data kan op verschillende manieren helpen. Hier zijn er een paar voorbeelden:

Visuele gegevens interpreteren: het menselijk brein kan visuele gegevens 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Datavisualisatie geeft professionals in de wetshandhaving een cruciale voorsprong, omdat slimme visuele hulpmiddelen de menselijke capaciteiten versterken en hen in staat stellen gemakkelijker afwijkingen of patronen in de gegevens te herkennen. Ze kunnen ook de operaties beter begrijpen, gebieden voor verbetering identificeren en ontbrekend bewijs ontdekken voor een snellere oplossing van zaken.

Voorspellende analyses inzetten: Toegang hebben tot voorspellende en prescriptieve analyses betekent dat wetshandhaving statistische modellen kan bouwen en implementeren die waarschuwingen geven wanneer nieuwe incidenten waarschijnlijk zullen plaatsvinden, met context over omstandigheden die proactief onderzoek vereisen. Datavisualisatie staat hierbij centraal omdat het een gemakkelijk te begrijpen vertaling van machine learning-modellen biedt en bruikbare intelligentie laat zien. Patronen kunnen worden opgemerkt, wat opsporingsdiensten de nodige voorsprong geeft. Eenvoudige visuele technieken, zoals het toewijzen van een reeks gele tot rode kleuren aan probleemgebieden op een kaart, zijn zeer effectief.

Kritische gegevens delen: Datavisualisatie is niet alleen nuttig voor data-wetenschappers, het is handig voor iedereen in het wetshandhaving-team. Van agenten op straat tot supervisors en analisten op kantoor. Detectives die de georganiseerde misdaad onderzoeken, kunnen de visuele output van deze tools gebruiken om verbanden tussen mensen, eigendommen en financiële transacties binnen een misdaadsyndicaat te zien zonder dat ze daarvoor data-wetenschapper hoeven te zijn. Iedereen kan zien wat de data zegt. Verschillende teams kunnen naadloos informatie delen zonder bang te hoeven zijn voor systeem incompatibiliteit.

Bovendien kunnen de tools van vandaag alle relevante informatie binnen en buiten een bureau samenvoegen en analyseren om inzichten te leveren via één enkel platform. Cruciaal hierbij is dat gegevens op een veilige manier kunnen worden verwerkt, zodat alleen degenen met de juiste toestemming deze kunnen zien.

Beheren van krappe budgetten: Wetshandhavers zijn altijd op zoek naar een efficiëntere inzet van middelen en betere manieren om met beperkte teams en uitrusting om te gaan. Slecht georganiseerde middelen kunnen van invloed zijn op alles. Van aantal opgeloste misdaden, moraal van teams en perceptie in de samenleving. Met een datavisualisatie-platform kunnen ze gebieden herkennen die onmiddellijk langdurige aandacht nodig hebben. Ze kunnen ook zien welke misdaden de grootste impact hebben op de samenleving en daarom de meeste middelen nodig hebben.

Verbetering van de relaties met de samenleving: Datavisualisatie geeft de politie de kans om contact te maken met de samenleving en de resultaten van hun werk in een makkelijk te begrijpen en interactieve vorm te demonstreren. Ze kunnen trends op het gebied van incidenten laten zien, bewustwording creëren over opkomende beveiligingsproblemen en de betrokkenheid van de gemeenschap bevorderen. Het delen van gegevens bouwt vertrouwen en samenwerking op, waardoor het op de langere termijn gemakkelijker wordt om bewijsmateriaal te verzamelen en zaken op te lossen.

De juiste platformen zijn tegenwoordig beschikbaar om wetshandhavers in staat te stellen snellere en nauwkeurigere beslissingen te nemen. De inzichten die voortkomen uit de visuele analyses helpen om wetshandhavers en burgers veilig te houden, operationele kosten te verlagen en onderzoeksresultaten te verbeteren.

Heleen Snelting, Director Data Science EMEA bij TIBCO SOFTWARE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in