Home Innovatie & Strategie Cross & Upsell; nice versus need

Cross & Upsell; nice versus need

54
dainamics

In de komende periode wordt veel gesproken over wat de business outlook is. Dit wordt mede ingegeven door krimpende bestedingen van de consument, wat impact zal hebben op de investeringskracht van bedrijven. Sinds 2008 is er veel werk verzet en zijn de balansen sterk aldus ingewijden.
Dat mag best zo zijn, maar oplossingen die bijdragen aan kostenverlagingen (aantoonbaar en kwantificeerbaar) zullen eerder voet aan de grond krijgen dan vage beloften dat de productiviteit omhoog zal gaan (kwalitatief geleuter).

Aanbieders van SaaS oplossingen hebben hier nog een extra pre, er is geen of slechts een zeer kleine upfront investering noodzakelijk. Dit, in combinatie met kostenbesparingen en verbetering van de effectiviteit / efficiency maakt veel mogelijk.

Typische voorbeelden van dit soort oplossingen zijn;

– Telecom expense management oplossingen; kostenbeheersing van een ongebreidelde telecom use binnen organisaties
– Document Exchange oplossingen; dit zijn volledig web based oplossingen voor het stroomlijnen, optimaliseren en beheren van alle interne en externe documentenstromen van middelgrote en grote bedrijven en organisaties

De aanbieders zijn vaak kleinere innovatieve bedrijven, die mijn inziens zeer goede overlevingskansen hebben in een krimpende markt. Met name omdat juist zij appelleren aan een groeiende behoefte in de huidige markt. Keiharde oplossingen in een SaaS omgeving. Mooi, a need to have!

Deze bedrijven zullen door hun omvang moeten teamen met grotere complementaire oplossingen. Bent u een van deze ‘grotere’ aanbieders van ‘bekende’ oplossingen? Ga dan eens op zoek naar deze kansrijke kleinere spelers met SaaS oplossingen, zodat u in uw eigen klantenbase eens iets echt nieuws kunt bieden! De “cross or upsell ” dient zich aan, dus doe er iets mee. Veel succes!

Dirk Olivier is zelfstandig interim executive manager met als specialiteit business improvement en route – to – market vraagstukken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here