Home Data & Storage Datacenters bieden uniek kijkje achter de schermen tijdens Nationale Datacenter Dag

Datacenters bieden uniek kijkje achter de schermen tijdens Nationale Datacenter Dag

Datacenters zorgen ervoor dat iedereen elke dag gebruik kan maken van het internet en de cloud. Maar hoe werkt een datacenter precies? Tijdens de Nationale Datacenter Dag op 13 juni kan iedereen zelf ervaren wat er achter de schermen van het internet gebeurt.   

In elke regio in Nederland staan datacenters waar elke dag honderden computerservers data verwerken en doorsturen. Voorbeelden hiervan zijn foto’s die staan opgeslagen in de cloud, het versturen van een betaalverzoek of zelfscankassa’s in de supermarkt. Maar niet iedereen in de maatschappij is zich ervan bewust dat al deze data in een fysieke ruimte op servers staat opgeslagen. De wereld van datacenters is voor velen onbekend. En onbekend maakt onbemind.

Datacenters cruciaal voor samenleving

Maar de positie van datacenters in de maatschappij mag absoluut niet worden onderschat. Zo werken er duizenden mensen (ongeveer 12.000 FTE) in en rondom datacenters in Nederland. Zij zorgen er allemaal voor dat alle servers 24/7 blijven draaien en altijd goed beveiligd zijn.

Daarnaast is een sterke digitale infrastructuur, waar datacenters toebehoren, de basis voor een duurzame en florerende economie. Al jaren is Nederland een magneet voor techbedrijven en dankzij de grote concentratie van datacenters staat ons land bekend als de ‘Digital Gateway to Europe’.

Bewustzijn over datacenters vergroten

Om het bewustzijn en zichtbaarheid van datacenters te vergroten, wordt daarom voor de negende keer de Nationale Datacenter Dag georganiseerd. Op 13 juni kan iedereen in levende lijve zien wat er allemaal binnen een datacenter gebeurt. Door de strenge beveiliging in en rondom de gebouwen zijn datacenters normaal gesproken niet zomaar elke dag te bezoeken. Daarom is deze open dag de ideale kans voor het publiek om al hun vragen over datacenters te stellen.

Bezoek op 13 juni een datacenter

Wil je meer informatie over de deelnemende datacenters in jouw regio? Neem dan een kijkje op de website en meld je aan via één van de datacenters!

Pim Kokke, Marketeer en Beleidsmedewerker Onderwijs & Werkgelegenheid bij Dutch Data Center Association

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in