Home Cloud De adoptie van hybrid multi-cloud in de financiële dienstverlening neemt toe

De adoptie van hybrid multi-cloud in de financiële dienstverlening neemt toe

15

64% van de bedrijven in de financiële dienstverlening hybrid multi-cloud inzet en dat datasecurity de drijvende kracht is achter veel van de beslissingen in de sector. Dat is iets hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Dit blijkt uit de resultaten van het vijfde Enterprise Cloud Index (ECI)-onderzoek, dat de voortgang van cloudadoptie bij bedrijven meet.

Deze opmerkelijke adoptiegraad in de financiële dienstverlening weerspiegelt de toewijding van deze sector om de klantervaring aanzienlijk te verbeteren, waarbij hybrid multicloud-implementaties worden ingezet om digitalisering, geavanceerde datamogelijkheden en de modernisering van applicaties te stimuleren.

“Door de toegenomen diversiteit van de infrastructuur en de grote nadruk op cloud-native diensten en opslag, beheer en beveiliging van data, zoeken IT-professionals naar hybride, infrastructuur-overstijgende modellen. Zoals uit recente regelgeving blijkt – denk aan de Digital Operational Resilience Act(DORA) – is operationele veerkracht één van de drijfveren voor de adoptie van hybride modellen”, zegt Ian Haynes, EMEA Field CTO bij Nutanix. “De financiële dienstverlening is de koploper als het gaat om cloud en heeft veel andere sectoren overtroffen in het omarmen van de hybrid multi-cloud.”

De belangrijkste bevindingen uit het rapport van dit jaar zijn onder andere:

 • De adoptie van de hybrid multi-cloud is versneld en zal naar verwachting verder toenemen in de financiële dienstverlening.
  De sector heeft het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het invoeren van cloudtechnologie, waarbij 64% van de ondervraagden een mix van private en public clouds gebruikt of on-premises en gehoste private infrastructuur.
 • Cyberbeveiliging is de grootste drijfveer voor IT-infrastructuur.
  De financiële sector geeft cyberbeveiliging de hoogste prioriteit. Dit is niet verrassend, gezien de toenemende complexiteit van cyberaanvallen en de kritieke rol die IT in organisaties speelt.
 • Gemengde omgevingen zorgen voor nieuwe uitdagingen en vereisen één plek om alle workloads en gegevens te beheren.
  96% van de ECI-respondenten is het erover eens dat het ideaal zou zijn om één platform te hebben voor het beheer van hun diverse private en public infrastructuren. 42% gaf echter aan dat data-inzicht ook daadwerkelijk te hebben. De bevindingen op het gebied van inzicht benadrukken de behoefte aan geïntegreerde tools om hybride modellen te verbeteren. Zonder inzicht kunnen IT-teams de omgeving niet beheren, beveiligen, synchroniseren of analyseren.
 • De belangrijkste drijfveer voor het verplaatsen van applicaties is het verbeteren van de toegangssnelheid van gegevens.
  Alle respondenten in de financiële dienstverlening geven aan dat ze de afgelopen 12 maanden applicaties hebben verplaatst tussen verschillende IT-infrastructuren. Bijna de helft (49%) wil datatoegang versnellen. Daarna volgen het verbeteren van de beveiliging van het bedrijf, voldoen aan wettelijke vereisten en integraties met cloud-native diensten zoals AI en machine learning.
 • Kosten blijven een onzekere factor.
  Kostenbeheersing staat bij de meeste respondenten nog steeds hoog op de lijst van uitdagingen. Zo zegt 87% van de respondenten uit de financiële dienstverlening dat kostenbeheersing een uitdaging is tijdens het beheren van hun huidige IT-infrastructuur.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar voerde Vanson Bourne namens Nutanix onderzoek uit, waarbij in december 2022 en januari 2023 wereldwijd 1.450 IT-leiders werden ondervraagd. Dit rapport is een aanvulling op het jaarlijkse Enterprise Cloud Index master report en richt zich op cloud-implementaties in de financiële dienstverlening. Het rapport toont de plannen, prioriteiten, uitdagingen en ervaringen van IT-professionals binnen die sector.

Het vijfde Nutanix Enterprise Cloud Index-rapport is hier te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in