Home Data & Storage De concurrentie te snel af door slimme storage

De concurrentie te snel af door slimme storage

61
dainamics

De markten zijn tegenwoordig competitiever dan ooit. Klanten verwachten 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar toegang te hebben tot producten en services. Meespelen in deze nooit stilstaande wereld van doorlopende beschikbaarheid is een enorme uitdaging voor kleine en middelgrote ondernemingen. Zij hebben nu eenmaal kleinere budgetten en IT-teams dan grotere bedrijven en dus minder ondersteuning.

Het omgaan met de explosie van de hoeveelheid informatie die wordt verzameld om een beter inzicht in de bedrijfsprocessen te krijgen is zeker voor kleinere bedrijven niet eenvoudig. Het beheer van diverse datatypen en geavanceerde applicaties is moeilijk onder controle te houden. Met een doordachte storage-strategie kunnen bedrijven de basis leggen voor een effectieve analyse van data. Daardoor wordt data waardevol voor het bedrijf en kan deze informatie oplossingen opleveren voor vele zakelijke uitdagingen.

Enkele voorbeelden van de uitdagingen voor kleine en middelgrote bedrijven;

  • Bedrijfsgroei

De groei van een bedrijf gaat hand in hand met de noodzaak van business intelligence. Een storage-oplossing biedt een centraal platform waar informatie wordt opgeslagen. Nog belangrijker is dat deze informatie toegankelijk is en te delen voor werknemers. Zo is deze data te gebruiken om betere zakelijke beslissingen te nemen en klanten beter te begrijpen. Hiermee wordt informatie een waardevol bezit voor het bedrijf en is het inzetbaar om, bijvoorbeeld, concurrentievoordelen te behalen en de activiteiten uit te breiden.

  • Databeheer

Een centrale locatie voor data is eenvoudiger te beheren dan wanneer werknemers lokaal data opslaan op hun pc’s, laptops of mobiele apparaten. Het voorkomt ook het ontstaan van meerdere versies van de data, zodat werknemers altijd toegang hebben tot de meest actuele versie van een document of data. Een storage-oplossing maakt het archiveren en vinden van data en documenten makkelijker. Het is bijvoorbeeld niet nodig dat een werknemer op kantoor komt om toegang te krijgen tot belangrijke documenten.

  • Bespaar geld en tijd

Investeren in de juiste storage-oplossing kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Bedrijven zijn in staat meer data op te slaan op minder hardware dankzij technologische oplossingen als intelligente de-duplicatie en compressie. Storage-oplossingen met geautomatiseerde backup-functionaliteit besparen IT-beheerders tijd, doordat een manuele backup niet meer nodig is. De IT-beheerder houdt daarmee tijd over voor andere taken.

  • Beveiliging van documenten en vertrouwelijke data

Steeds meer bedrijven moeten voldoen aan wetgeving, compliance- en audit-regels. Een storage-oplossing kan organisaties in staat stellen bij te houden waar actuele documenten zijn opgeslagen, wie toegang heeft tot deze data en waar en wanneer ze voor het laatst zijn geopend en aangepast. In het geval van dataverlies of –beschadiging is er bovendien altijd een recente versie beschikbaar zodat er geen schade ontstaat en bedrijfsprocessen gewoon door kunnen lopen.

De ingrediënten van een goede storage-oplossing

Kijk naar oplossingen met geïntegreerde beheersoftware, inclusief monitoring van prestaties en problemen, snelle herstelopties, redundante storage-systemen, ingebouwde failover-functie en geautomatiseerde backups. Afhankelijk van het bedrijf zijn er diverse opties, of combinaties hiervan:

  • Tape Backup – biedt een kosteneffectieve oplossing, is geschikt voor zowel single-server als meerdere servers en databescherming.
  • Disk Backup – geschikte oplossing voor backups van data op een pc, laptop of single-server naar een Backup-to-Disk (B2D)-applicatie. Voorziet organisaties van een geautomatiseerd backup-proces.
  • Direct Attached Storage (DAS) – Dit systeemtype is direct verbonden met een server en treedt op als externe opslagbron. Dit werkt goed voor bedrijven die snel toegang tot veel informatie of applicaties nodig hebben die hier zijn opgeslagen naast interne opslag. In tegenstelling tot disk en tape backup voorziet DAS in tweerichtingsverkeer. Gebruikers kunnen informatie van de zakelijke server versturen naar de externe bron voor veilige opslag en ook informatie van de DAS ophalen via de zakelijke server.
  • Networked Attached Storage (NAS) – NAS is vergelijkbaar met DAS maar heeft geen directe verbinding met een server nodig. Een NAS is op elk punt in het netwerk toe te voegen. Gebruiken hebben hierdoor snelle toegang tot data en kunnen deze ook eenvoudig delen. NAS-oplossingen bieden ook steeds vaker draadloze connectiviteit zodat gebruikers deze oplossing ook in een mobiele omgeving kunnen gebruiken.

Een complete storage-oplossing is makkelijk te implementeren en beheren. Bovendien moet deze oplossing ervoor zorgen dat de zakelijke data altijd toegankelijk, beschikbaar en beschermd zijn. Storage is veel meer dan alleen een backup van data. Of het nu gaat om een klein bedrijf zonder IT-afdeling of een multinational met specialisten, één stelregel blijft van kracht: de data is het meest waardevolle bezit. Als deze juist wordt beheerd kan data een krachtig hulpmiddel zijn voor het behalen van goede bedrijfsresultaten en concurrentievoordelen.

Robin Kuepers is Dell’s Enterprise Solutions Marketing Director voor West-Europa en Dell’s EMEA Storage Marketing Director

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here