Home Arbeidsmarkt & Onderwijs De dollemansrit van Getronics

De dollemansrit van Getronics

108

766 miljoen euro bood KPN op 30 juli 2007 voor Getronics. Tel daar de uitstaande leningen bij op en de totale overnamesom, toen, kwam boven de 1 miljard euro. Ik herhaal: 1 miljard euro. Ik kan me goed voorstellen dat de topman van KPN nu, Eelco Blok, dat bedrag vaak voorbij heeft zien komen de afgelopen maanden. De komende maanden, jaren, zullen mensen zoals ik en vele, vele onderzoeksbureaus zich duiken op de vraag; wat ging er mis bij Getronics? Let wel, ik heb niet de illusie, nog de ambitie, om daar nu al een mening over te geven. Echter zoals zo velen om mij heen ben ik niet verbaasd over de recente ontwikkelingen binnen het Getronics-onderdeel.

Goed beschouwd had Getronics alles in zich om, door de overname, een volledig pakket van diensten aan te bieden aan haar nieuwe en bestaande klanten. Laten we even stil staan bij de bedrijven die KPN toen al had geacquireerd (2007); Newtel Essence, CSS Telecom, Siemens Enterprise Networks, Demon Internet, Speedlinq, Tiscali en Enertel. Deze samensmelting zou onder de nieuwe vlag van Getronics, tot nieuwe hoogte dienen te komen. Althans, dat was het plan. “Upselling broadband connections with online ICT applications” stond er toen in het persbericht en voor een deel is ze dat gelukt.

De visie van Getronics op ‘The future ready workplace’ is ronduit vooruitstrevend. Hun samenwerking met Cordys om na te denken over integratie in de ‘cloud’ en ketens aan elkaar te koppelen is helemaal van nu. Net als de standaardwerkplek voor toonaangevende bedrijven waarbij de aanbieder, samen met dochteronderneming Talk & Vision, ook video naar de werkplek bracht. Allemaal zeer innovatieve, baanbrekende strategische keuzes die genomen zijn door ondernemers binnen ondernemingen.

Dus laten we de komende tijd ook vooral stilstaan bij de ongelofelijke dollemansrit die die mensen, de medewerkers van Getronics, hebben moeten doorstaan om dit punt te bereiken. De markt is rijp voor ex-Getronics mensen met goede ideeën die nu kunnen landen bij organisaties die het wel lukt om dit te vertalen naar concrete resultaten.

Danny Frietman, Partner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in