Home Algemeen De hybride werkplek, het beste van twee werelden

De hybride werkplek, het beste van twee werelden

Road2Growth -
110

De digitale transformatie is de afgelopen tijd in een stroomversnelling terechtgekomen. Dit komt met name tot uiting in de verandering van de werkplek van veel werknemers. Steeds vaker ligt de focus op wat mensen doen in plaats van waar ze het doen. In plaats van aandacht voor kantoren, een vaste werkplek en woon-werkverkeer, draait het tegenwoordig steeds vaker om samenwerking via Zoom of Teams, het delen van data via Dropbox en het communiceren via chat. Hierdoor zijn zowel werkgevers als werknemers hun werkomgeving en -beleving gaan heroverwegen.

Met flexibele en goed functionerende hybride werkplekken kunnen organisaties hun werknemers in staat stellen om even productief te zijn op kantoor, thuis of elke andere plek. Het is belangrijk dat organisaties hiervoor de tijd nemen en niet slechts aanpassingen maken op de situatie uit het verleden, maar daadwerkelijk op zoek gaan naar de ideale nieuwe structuur waarbij de werknemer en de functie die hij uitvoert centraal staan. Zeker voor nieuwe organisaties, waarvoor het hybride werken nog relatief nieuw is, is het advies om eerst goed het geheel te verkennen en de tijd te nemen om alle aspecten goed inzichtelijk te krijgen – inclusief mensen, processen en technologie – om succes te garanderen.

IT-technologie

Digitalisering, automatisering, globalisering, analytics en kunstmatige intelligentie zijn een aantal trends van het afgelopen decennium die hebben bijgedragen aan de versnelde verandering van de werkplek van vandaag. Om deze ontwikkelingen ook in de tijd die voor ons ligt te kunnen continueren en de versnelling in gang te houden, richten IT-managers zich op het optimaliseren van de hybride werkplek. Hierbij gebruikmakend van cloudtechnologieën, communicatie- en samenwerkingsplatforms, tools voor beheer op afstand en toepassingen voor productiviteit – om nog maar te zwijgen van de apparaten en infrastructuur die nodig zijn om alles van stroom en connectiviteit te voorzien. Dankzij deze flexibele technologische oplossingen kunnen organisaties een nieuw tijdperk van werk mogelijk maken dat net zo gericht is op het thuiskantoor als op de traditionele werkplek.

Digital-first werkplek

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van de bedrijven van plan is om in de toekomst volledig op afstand te werken, terwijl technologiebedrijven verwachten dat gemiddeld 30-40% van hun personeel de komende jaren op afstand zal werken. Naarmate de mogelijkheden van de hybride werkplek toenemen, nemen ook de verwachtingen van werknemers en sollicitanten toe. Hoe meer de hybride werkplek de norm wordt in plaats van de uitzondering, hoe meer werknemers op zoek zullen gaan naar een goede hybride werkplekervaring. Een digital-first werkplek die hybride werken ondersteunt, geeft werkgevers de mogelijkheid zich te onderscheiden van digitaal minder volwassen concurrenten, om nog maar te zwijgen over het stimuleren van innovatie en productiviteit. In de huidige arbeidsmarkt, met een tekort aan personeel in veel branches, is dit van essentieel belang voor een continue bedrijfsvoering en dus is het zaak voor organisaties om op een juiste manier te investeren in IT-infrastructuur, -tools, -software en -apparatuur.

Concurrentievoordeel

Een juiste inzet van IT-technologie houdt sterk verband met het vermogen van organisaties om te kunnen innoveren en concurreren. In een wereld die met de seconde verandert, is technologie het middel om in een hybride werkomgeving succesvol te kunnen opereren. Een goede technologie-architectuur stelt managers in staat snel hun bedrijfsstrategie aan te kunnen passen aan de eisen en kansen in de markt en faciliteert werknemers deze strategie effectief te kunnen implementeren. Een hybride werkomgeving vergroot het krachtsverschil exponentieel tussen enerzijds bedrijven die vasthouden aan de oude werkwijze en anderzijds bedrijven die open staan voor technologische vooruitgang en daarin inversteren.  Hoe meer een bedrijf investeert in zijn vermogen om technologie te gebruiken, om tegemoet te komen aan veranderingen in de markt, hoe meer het bestand is tegen bedreigingen uit de markt, maar ook hoe meer het kan profiteren van de kansen die het creëert.

Complete en gerichte oplossing

Bij de invulling van de digitale hybride werkplek richt Dell Technologies zich op de functie van werknemers en stelt het de mens centraal in plaats van te kijken naar waar dat gebeurt. Dell gaat niet langer uit van werknemers op kantoor, thuis of onderweg, maar van het type werk dat wordt uitgevoerd en komt zo tot vier “end-user personas”:

The Builder

De bouwer legt zich toe op de creatie en executie van de strategische visie en is daarmee de grondlegger van de groei van de business in een bedrijf. Een bouwer onderhoudt de contacten met externe stakeholders en partners en is mobiel in de organisatie. In hun hybride werkomgeving heeft de bouwer behoefte aan een flexibele 2-in-1 laptop, zoals de Dell Latitude 9430, gecombineerd met een 32’’ 4K videoconferencing monitor U3223QZ voor thuis en een U4021QW ultrasharp 40’’ curved monitor voor op kantoor, gecombineerd met een KM7321W draadloos toetsenbord en muis, WB7022 webcam, Thunderbolt 4 docking en WL7022 draadloze headset. Voor het werken op locatie en onderweg heeft de bouwer met een C1422H portable monitor een efficiënte uitbreiding ter beschikking.

The Connector

De verbinder zorgt voor een goede connectie en samenwerking binnen teams, verzorgt de planning en beheert de data van lopende projecten. Als middelpunt van de samenwerking maakt de verbinder gebruik van een complete 2-in-1 laptop zoals de Dell Latitude 7430 met een C3422WE 34’’ curved videoconferencing monitor. Ook de bouwer maakt zijn werkplek compleet met een KM7321W draadloos toetsenbord en muis, WB7022 webcam, Thunderbolt 4 Dock en WL7022 draadloze headset. Voor het thuiswerken is de HD22Q dual charge dock een aangename aanvulling. Voor onderweg komt de PW7018LC Notebook Power Bank Plus goed van pas.

The Specialist

De specialist geeft een unieke en creatieve invulling aan vergaande uitdagingen door zich te focussen op een gedetailleerde en analytische aanpak van complexe taken. Hiervoor werkt de specialist voornamelijk vanaf een vaste locatie en gebruikt hierbij een krachtige mobiele workstation, zoals de Precision 5470 voor thuis, of een Precision 3660 Tower voor kantoor, gecombineerd met een dubbele U2723QE ultraSharp 27’’ 4K USB-C hub monitor. Naast een draadloze muis, toetsenbord en headset maakt de specialist graag gebruik van een speaker zoals de SP3022 of de MH3021P multipoort adapter speaker.

The Producer

Gefocust op productiviteit en het behalen van resultaten, richt de producent zich op het zo effciënt mogelijk vervullen van taken. Deze veelal administratieve functie vraagt om een betrouwbare IT-infrastructuur en -apparatuur. Als basis een alles-in-een OptiPlex 7400 of OptiPlex 7000 Micro desktop PC met enkel of dubbel 27” USB-C hub monitor P2723DE. Een all-in-one monitorstandaard of dubbele monitorarm MDA20 zorgt voor een prettige en ergonomische opstelling. De WL5022 draadloze headset biedt daarbij een ongestoorde werkomgeving. Mocht de producer willen switchen van kantoor naar thuis dan is een Latitude 5430 laptop een zakelijke laptop die ultieme prestaties, schaalbaarheid en beveiliging combineert.

Met de systemen, monitoren, accessoires en software van Dell Technologies realiseert u een unieke werkbeleving waarin werknemers centraal staan en die is toegespitst op het dagelijkse werk dat ze doen in een hybride werkomgeving; compatibel, schaalbaar, betrouwbaar, veilig en sustainable.

Wilt u meer informatie over efficiënte oplossingen voor de moderne werkplek. Bekijk dan de uitgebreide website: Back2School | Back2Work – Tech Data Nederland B.V. (road2growth.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in