Home Innovatie & Strategie De IT Smart Factory gerobotiseerd?

De IT Smart Factory gerobotiseerd?

247
dainamics

De IT Smart Factory gebruikt concepten uit de supply chain: via standaardisatie van stappen, draaiboeken en slotplanningen een efficiënt proces draaien met een voorspelbare throughput. Zou het mogelijk zijn het concept van robots daaraan toe te voegen en grote delen van het proces te automatiseren?

Robots in de autofabriek

In het verleden werden bij de eerste fabrieken van de industriële revolutie machines ontworpen. Door het samenvoegen van meerdere handelingen in een proces en het maken van een hulpmiddel om het proces af te ronden, werd de fabriek sneller en efficiënter.
Later werd in de auto-industrie bij Ford de lopende band toegevoegd. Robots voegen hier een belangrijke component toe: waar automatisering nog uitgaat van een mens die een bepaalde trigger geeft, zoals op een knop drukken, zal een robot zelf een programma hebben om de stap continu te herhalen in een voorgeprogrammeerd patroon. In de hedendaagse tijd zijn deze patronen helemaal uitgewerkt: alle stappen zijn voorspelbaar en het product beweegt snel door de productielijn.

Robots in de IT?

Een robot is een kernonderdeel in het uitvoeren van repeterende, foutgevoelige stappen. Door goede programmering wordt een gecompliceerde productiestap veranderd in een voorspelbare en betrouwbare levering.
In de IT is een robot een entiteit die in staat is een serie van taken achtereenvolgens uit te voeren op basis van input aan het begin of gedurende het proces. Zolang de acties consequent zijn bij een bepaalde trigger of na bepaald gedrag, kan er een oplossing worden geprogrammeerd.

De nieuwe generatie grote IT-“fabrieken”, zoals Amazon of Microsoft Azure, leveren cloud diensten.
Via een website kun je bestellen in deze enorme IT-fabriek. Zie bijvoorbeeld deze video van Amazon: http://youtu.be/lHyfhKgF_dU

De video gaat uit van een bestaande grote fabriek waar een klant een gestandaardiseerd IT-product kan bestellen. Het is echter ook mogelijk een bouw-het-zelf-IT-fabriekspakket aan te schaffen. Dit zie je terug bij vele leveranciers van IT-Infrastructuuroplossingen zoals VMWare, HP en Microsoft. Microsoft levert de suite System Center 2012: een software pakket waarmee een private of hybrid cloud gemaakt kan worden: oftewel een IT fabriek.

De IT Smart Factory gerobotiseerd? Cloud technologie inzetten in de IT Smart Factory – geeft dat ons de boost die de robot de auto-industrie heeft gegeven?

Marianne Faro, Frank Wareman, www.itility.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here