Home Cloud De SaaS-stap voor ISV’s: modernisering en GTM-planning

De SaaS-stap voor ISV’s: modernisering en GTM-planning

SoftwareOne -
50

In een snel digitaliserende wereld is het essentieel voor onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden. Een Software-as-a-Service (SaaS) biedt flexibiliteit en snelle opschaalmogelijkheden. Ook ISV’s erkennen deze voordelen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op hoe softwareleveranciers hun transformatie naar SaaS kunnen versnellen, waarom de cloud een cruciale rol speelt en waarom een doordacht go-to-market (GTM) plan van vitaal belang is voor succes in deze nieuwe paradigmaverschuiving.

De cloud omarmen

Organisaties wereldwijd kiezen voor cloud computing. De technologie biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenefficiëntie. Voor ISV’s is de overstap naar de cloud een strategische zet om verouderde on-premise applicaties achter zich te laten en de voordelen van SaaS te omarmen. ISV’s met digitale, op de cloud gebaseerde leveringsmodellen, genieten grote voordelen ten opzichte van oudere B2B-softwareleveranciers. Ze vinden het veel gemakkelijker om bestaande klanten te ondersteunen, nieuwe klanten aan te trekken en hun diensten wereldwijd op te schalen. ISV’s die geen SaaS-optie hebben moeten in tegenstelling veel meer tijd en energie besteden aan het ondersteunen van hun klanten.

Het is duidelijk dat SaaS een verandering doorvoert in de manier waarop ISV’s zaken doen. Het stelt hen niet alleen in staat om hun klanten meer waarde te leveren, maar ook om schaalvoordelen te realiseren en een voorspelbaar inkomstenmodel op te bouwen. Aangezien de SaaS-markt naar verwachting zal groeien tot €1.298,92 miljard tegen 2030, is het duidelijk dat ISV’s hierop in moeten spelen.

De rol van een doordacht GTM-plan

Maar de overstap naar SaaS eindigt niet bij de technologische transformatie. Het is belangrijk dat ISV’s hun investeringen in modernisatie omzetten in tastbare zakelijke voordelen. Een goed doordacht GTM-plan is de sleutel tot succes. Dit plan omvat het begrijpen van klantbehoeften, het creëren van gerichte berichten, en het identificeren van de juiste marketingkanalen. Klantpersonas zijn onmisbaar in dit proces, omdat ze inzicht verschaffen in de motivaties van klanten en het identificeren van de juiste berichten om te communiceren.

Een succesvol GTM-plan omvat ook marketingondersteuning, onderverdeeld in drie categorieën: owned, paid en earned marketing. Owned marketing omvat activa zoals blogs, websites en whitepapers, die ISV’s kunnen gebruiken om hun boodschap te verspreiden, terwijl paid marketing betaalde advertenties op platforms zoals Google Ads en sociale media omvat. Earned marketing gaat dan weer over het verkrijgen van media-aandacht, productrecensies en vermeldingen op sociale media. Een evenwichtige benadering van deze soorten marketing is van cruciaal belang om het maximale rendement op investering te bereiken.

De waarde van een modernisatie-ecosysteem

ISV’s hoeven deze overstap niet helemaal op eigen kracht te maken. Ze kunnen profiteren van een modernisatie-ecosysteem waarin partners een waardevolle rol spelen. Samenwerken met partners kan ISV’s helpen bij het ontwikkelen van een effectief GTM-plan, toegang geven tot investeringsfondsen en marketingprogramma’s, en zelfs co-marketing- en co-verkoopmogelijkheden opwekken. Deze partners kunnen variëren van PR-bureaus tot content- en SEO-experts.

De weg naar succes

De overgang naar SaaS is essentieel voor ISV’s die willen gedijen in de moderne zakelijke omgeving. Het levert tal van voordelen, waaronder meer klantwaarde, schaalbaarheid en voorspelbare inkomsten. Het NextGen ISV-programma van SoftwareOne biedt ISV’s de ondersteuning die ze nodig hebben om deze transformatie te realiseren. Met een doordacht GTM-plan en marketingondersteuning kunnen ISV’s niet alleen moderniseren, maar ook floreren in de SaaS-wereld en de vruchten plukken van hun investering in digitale transformatie. Het is tijd voor ISV’s om de toekomst van cloudapplicaties te omarmen en hun plaats te verzekeren in het huidige bedrijfsleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in