Home Data & Storage Dit is het jaar van hybride storage

Dit is het jaar van hybride storage

69
dainamics

Nu de economie aantrekt, gaan bedrijven weer voorzichtig investeren in hun eigen groei. Om groei te kunnen realiseren, moeten veel bedrijven hun bestaande IT-infrastructuur en -processen nagaan om te kijken of er nergens een overschot of tekort aan is. De verwachting is dat bedrijven daarom hun IT-oplossingen gaan verbeteren of stroomlijnen. Dit resulteert in een gezonde concurrentiestrijd tussen de leveranciers en het creëert verschillende mogelijkheden voor nieuwe spelers in de markt.

Voor de storage-industrie geldt dat een omslagpunt is bereikt. Centraal staat de vraag wat de beste aanpak is om zowel te voldoen aan de behoeften van applicaties die hoge eisen stellen aan de performance als aan de basisbehoeften van elke organisatie. Bedrijven investeren op een bewustere manier en houden de ROI scherp in de gaten. Ik verwacht dat hybride storage, die het beste bezit van zowel SDD als HDD, enorm aan populariteit zal winnen in de komende maanden.

Hybride storage heeft een hogere prestatiesnelheid dan de traditionele, op hard disk-gebaseerde storage. Een hybride oplossing kost significant minder dan alle solid state arrays. Er wordt gebruikgemaakt van de snelheid van flash media én van de capaciteits- en kostenvoordelen van spinning disks. Hiermee wordt ingespeeld op de behoeften van bedrijven in het nieuwe economische klimaat.

Laten we eens naar de opties kijken. Standaard HDD-arrays bieden capaciteit tegen een lage prijs, maar kunnen de prestatie-eisen die tegenwoordig gelden niet bijbenen. SDD’s leveren hoge prestaties, maar daar hangt dan wel een behoorlijk prijskaartje aan. Hybride storage biedt het beste van twee werelden: hoge prestaties zijn mooi in balans met hoge capaciteit tegen een scherpe kostprijs.

Er is de laatste tijd ook veel nieuws geweest rond de ontwikkelingen in IOPS van all-flash arrays. De waarheid is echter dat niet alle bedrijven deze prestatieverbetering zullen gebruiken. Natuurlijk zijn er organisaties die zullen profiteren van systemen die een miljoen IOPS kunnen leveren. Voor Big Data of wetenschappelijk onderzoek kunnen ze zeker van pas komen. Maar veel grootzakelijke applicaties hebben slechts een fractie van dat miljoen nodig. Het voordeel van hybride arrays is dat ze de grote meerderheid van veeleisende prestatie-workloads kunnen ondersteunen voor een fractie van de kosten van all-flash systemen.

Organisaties die door middel van een hybride aanpak het meeste uit hun IT-investeringen willen halen, moeten oplossingen vinden die zowel snellere prestaties leveren als hogere capaciteiten en een robuuste databeveiliging hebben met een recovery-tijd die bijna nihil is. En dit alles terwijl ze ook betaalbaar, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit is geen gemakkelijke taak, vooral omdat niet alle hybride oplossingen hetzelfde zijn opgebouwd.

Een aantal punten waarop je moet letten bij hybride oplossingen:

  • Echt effectieve hybride array-oplossingen moeten zodanig ontworpen zijn dat ze aan alle eisen van moderne datacenters voldoen. Een simpele combinatie van uiteenlopende technologieën die als pakket verkocht wordt is niet afdoende
  • Uniforme toegang van zowel block-protocols (iSCI, Fibre Channel) als file protocols (NFS en CIFS) om zo flexibiliteit te bieden bij het oplossen van zakelijke uitdagingen met een enkel storage platform
  • Maak slim gebruik van SSD’s met DRAM en flash. Bescherm gebruikersdata door ze permanent op te slaan op harde schijven en gebruik de snellere technologieën als high-speed cache. Dit is een uitstekende aanpak voor oplossingen die volledig afhankelijk zijn van flash voor data storage
  • Geïntegreerde dataprotectiefunctionaliteit zoals geautomatiseerde snapshot-schema’s voor herstelpunten, volledig redundante metadata storage en een replicatiestrategie die is ontworpen om meerdere schijfuitvallen te overleven, zodat de beschikbaarheid van bedrijfskritische data ten alle tijden kan worden gegarandeerd
  • Inline compressie en deduplicatie voor de hele omgeving om de verwerving en operationele kosten van storage te verminderen. Het verminderen van alle applicatie data, niet alleen de secondaire applicaties, kan organisaties helpen tot 75 procent minder capaciteit te gebruiken
  • Buit de voordelen van SSD’s uit door het gehele datapad. Zo zorg je ervoor dat elke applicatie een prestatie-boost krijgt dankzij flash storage. Indien je dit combineert met intelligente, applicatiebewuste software kan je storage-systeem zichzelf configureren en optimaliseren.

Als je kijkt naar de grootste uitdagingen die bedrijven hebben bij het zoeken naar nieuwe groeimogelijkheden, is het duidelijk waarom hybride systemen worden gezien als de optimale oplossing.

Het aantrekkelijke aan het doen van een slimmere, efficiëntere investering is dat het bedrijven helpt aan het essentiële concurrentievoordeel in hun markt. Dit draagt bij aan de groei van de gehele economie. Uiteindelijk zullen de winnaars van dit nieuwe economische klimaat diegenen zijn die hun zakelijke behoeften nauwkeurig kunnen combineren met wat er beschikbaar is op de markt. Wie de juiste knopen weet door te hakken, kan veel bereiken met een relatief klein budget. Langzaam maar zeker ontdekken steeds meer gebruikers dat hybride storage arrays de prestatievoordelen bieden van solid state,  zonder dat ze inleveren op de kostenvoordelen van hard disk storage.

Paul Silver, VP EMEA van Tegile Systems

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here