Home Security De veiligheid van het kantoor, ook thuis

De veiligheid van het kantoor, ook thuis

155

De laatste jaren is de manier waarop organisaties en hun werknemers werken sterk veranderd en de rol van technologie is nog nooit zo belangrijk geweest. IT-leiders kiezen steeds vaker voor cloudgebaseerde oplossingen en samenwerkingstools om werknemers te helpen zich aan te passen aan deze ‘nieuwe’ situatie. Het creëren van een kantoorachtige ervaring, ongeacht waar iemand werkt, wordt steeds belangrijker. Maar hoe zorg je ervoor dat werknemers overal dezelfde werkervaring hebben?

Steeds meer organisaties kiezen voor hybride werken. Hierdoor verandert het concept van de kantoormedewerkers, en is het belangrijk dat organisaties werknemers de juiste technologie in handen geven. Om het beste talent te kunnen blijven aantrekken én behouden, is het van belang dat er technologie aanwezig is die hen verbonden, productief en tevreden houdt. Op deze manier kunnen ze hun taken optimaal uitvoeren, ook als er vanuit huis wordt gewerkt. Wanneer de benodigde technologie niet beschikbaar is, lopen bedrijven het risico talent mis te lopen of zelfs te verliezen.

Verhoging van de IT-investeringen

Om werknemers overal dezelfde werkervaring te geven, is er natuurlijk meer nodig dan alleen een investering in hardware. Uit onderzoek van Dynabook blijkt dat de investering in IT-ondersteuning op afstand en cloudgebaseerde oplossingen als meest belangrijk worden gezien (50%). Dit wordt gevolgd door investeringen in het optimaliseren van de cybersecurity-infrastructuur (49%), hardware voor medewerkers (37%), tools waarmee beter online kan worden samengewerkt en mogelijkheden voor Virtual Private Networks (30%).

De dreiging die ontstaat door de verschuiving naar meer thuiswerken heeft een omgeving gecreëerd waarin werknemers ook op de thuiswerkplek door het IT-team beschermd moeten worden. Maar met de juiste hulpmiddelen en technologie kunnen bedrijven de beveiligingsproblemen aanpakken die thuis ontstaan, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiency en de productiviteit van hybride werknemers. Een belangrijk hulpmiddel dat hierbij gebruikt kan worden is virtuele desktopinfrastructuur (VDI)-software.

VDI-software is een combinatie van verschillende technologieën waarmee gebruikers desktop-omgevingen (besturingssystemen, applicaties, pictogrammen, etc.) kunnen hosten op een externe server die centraal wordt beheerd. Gebruikers hebben altijd en overal toegang tot zo’n VDI-desktopomgeving. Voor meer gereguleerde bedrijfsomgevingen, zien we ook dat meer en meer organisaties kiezen voor een Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) met als doel om meer controle, beheermogelijkheden en beveiliging te bieden aan hybride werknemers.

Een mensgerichte benadering

Gartner stelt dat organisaties een mensgerichte benadering moeten volgen in het tijdperk waar hybride werken tot de norm behoort. Een organisatie moet haar werknemers vragen wat ze nodig hebben en waarin de organisatie zou moeten investeren om goede prestaties te stimuleren en hen te behouden voor de organisatie. Maar er zijn wel bepaalde ‘core’-technologieën die nodig zijn binnen elke omgeving, zoals laptops en laptopaccessoires. Interessant om te vermelden is dat 62 procent van de IT-leiders sinds het uitbreken van de pandemie, in combinatie met de opkomst van remote en hybride werken, meer belang hecht aan aankoopbeslissingen rond accessoires.

Een technologisch onderlegde en op de mens gerichte aanpak kan het verschil maken voor het uiteindelijke succes van hybride werken, en daarom is het belangrijk dat bedrijven de juiste technologieën aanschaffen en integreren in hun bredere hybride strategieën. Op deze manier kunnen ze hun werknemers van de noodzakelijke middelen voorzien in een steeds meer geglobaliseerde en verbonden wereld, waarin meer dan ooit vanuit huis wordt gewerkt.

Ronald Ravel is Country Manager Benelux en B2B Director bij Dynabook Europe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in