Home Algemeen De voor- en nadelen van een externe IT partner

De voor- en nadelen van een externe IT partner

ClickOn -
85

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een externe IT partner te hebben. Daarbij maak elke onderneming zijn of haar eigen afweging. Echter is het hierbij wel van groot belang om zowel de voor- als nadelen van een externe ICT partner te kennen. Anders kun je immers geen goede beslissing maken. Wil jij graag weten wat de voor- en nadelen van een externe ICT partner zijn? Dan is het zeker een goed idee om deze blog door te nemen, want we lichten ze beide graag voor je toe. Op deze manier kun je een goede keuze maken betreffende het wel of niet inhuren van een externe ICT partner.

Voordelen van een externe ICT partner(schaalbaarheid, gemak, flexibiliteit)

We beginnen ten eerste met de voordelen van een externe ICT partner. Het grootste voordeel van het hebben van een externe ICT partner is op het gebied van schaalbaarheid. Je kunt namelijk met een partner als deze makkelijker je diensten opschalen. Een ander voordeel is dat een externe ICT partner gemak met zich meebrengt. Je hoeft immers IT kwesties niet langer zelf uit te vogelen. Het laatste grote voordeel van het gebruiken van een externe ICT partner, is de flexibiliteit waar je ineens over beschikt. Aanpassingen kunnen namelijk eenvoudig verricht worden doordat je geen werknemer hebt op het gebied van IT.

Dit zijn de nadelen van een externe ICT partner (kosten, afhankelijkheid)

Hoewel het inhuren van een externe ICT partner talloze voordelen kent, zijn er ook enkele nadelen waar je vanaf dient te weten. In de eerste plaats brengt het inhuren van een externe ICT partner kosten met zich mee. Daardoor is dit voor bedrijven met een beperkt budget niet zo interessant. Een ander groot nadeel is dat je afhankelijker wordt wanneer je besluit om een externe ICT partner in te huren. Dit komt omdat je IT problemen hebt verlegd naar iemand buiten je organisatie.

Al met al zijn er veel voordelen waar je van kunt profiteren met een externe ICT partner. Echter kunnen de nadelen ook je beslissing beïnvloeden. Wanneer je dus met name belang hecht aan gemak en flexibiliteit, is een externe ICT partner de ideale mogelijkheid om gebruik van te maken. Zit je echter krap in de kosten of wil je liever onafhankelijk blijven? Dan zijn er andere opties waar je beter naar kunt kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in