Home Telecom Het beste van twee werelden: DECT-technologie in een desktopjasje als trend

Het beste van twee werelden: DECT-technologie in een desktopjasje als trend

147

De wereld om ons heen is draadloos. We maken dagelijks gebruik van headsets, smartphones, navigatiesystemen en laptops. Dit maakt onze levens een stuk makkelijker. Dat geldt ook voor zakelijke omgevingen. Hier hebben draadloze toetsenborden en muizen de overhand hebben. Daarnaast communiceren we via bluetooth-headsets of DECT-handsets. Dit, voor optimale flexibiliteit op de werkvloer.

Het is dan ook geen verrassing dat medewerkers steeds meer verwachten van de fysieke netwerkverbindingen op hun bureau. Alles draait tegenwoordig om DECT en mobiele communicatie. Het draadloze kantoor is het kantoor van de toekomst. Zakelijke communicatie vindt niet alleen plaats achter het bureau, maar overal in en rondom het kantoor.

Voordelen desktop

DECT en mobiele communicatie zijn echter niet de enige manieren waarop medewerkers en bedrijven kunnen communiceren. Iedereen die met een desktoptelefoon werkt, weet dat dit type toestel meerdere belangrijke voordelen biedt. Van gebruiksvriendelijke functies tot HD-audiokwaliteit. Desktoptelefoons ondersteunen professionele zakelijke communicatie op verschillende manieren. Daarnaast hebben ze een stijlvol design dat de desktoptelefoon erg geschikt maakt voor formele omgevingen. Denk aan conferencerooms en boardrooms.

De vraag is: zijn desktoptelefoons geschikt voor elke situatie of locatie? En wat als gebruikers voorkeur hebben voor de vorm van een desktoptelefoon, maar de IT-afdeling liever kiest voor eenvoudig onderhoud en installatie? Hoe ondersteunen we beide partijen? Door de twee werelden te combineren en de voordelen van draadloze telefonie te verwerken in een desktopjasje. Dat is precies wat we hebben gedaan met de nieuwe Maxwell C. Deze draadloze telefoon met bijbehorende handset kan worden geïntegreerd in een bestaande zakelijke communicatie-omgeving. De telefoon is eenvoudig met elk singlecell of multicell DECT-systeem te verbinden via een draadloze verbinding. Dit biedt diverse voordelen voor bedrijven en eindgebruikers:

De flexibiliteit van een DECT-toestel

Sommige zakelijke omgevingen worden gekenmerkt door veel interne verplaatsingen, namelijk tussen afdelingen, verdiepingen of bureaus. Door de Maxwell C te verbinden met een singlecell of multicell DECT-device, heeft de telefoon enkel nog stroom nodig. Net als bij de standaard oplader van een DECT-handset. Investeren in de installatie van extra ethernetaansluitingen is daardoor niet meer nodig. Het device is zonder problemen te verplaatsen tussen bureaus en verdiepingen.

Optimale kwaliteit en features

Naast de flexibiliteit van DECT, profiteert de eindgebruiker ook van de uitgebreide features van een desktoptelefoon. Neem bijvoorbeeld het 2,8″ TFT-scherm van de Maxwell C. Dit biedt intuïtieve bediening en een duidelijke leesbaarheid. Zelfs vanuit verschillende hoeken of vanaf grotere afstanden. De programmeerbare functietoetsen en de navigatietoetsen leiden eindgebruikers daarnaast door hun gewenste instellingen en features, zoals doorschakelen, speed-dial en handsfree bellen. Alles om zakelijke behoeften te ondersteunen.

Draadloze verbinding

Of je nu werkzaam bent in een kantoor, magazijn of hotel: een ethernetverbinding is niet altijd vanzelfsprekend. De Maxwell C biedt hulp. Eindgebruikers verbinden het device met hun DECT-systeem en hebben alleen een 220 volt aansluiting nodig voor de stroomvoorziening van de Maxwell C. Hetzelfde geldt voor eindgebruikers die vanuit huis werken. Door de Maxwell C te combineren met een nieuw of bestaand singlecell DECT-basisstation creëren ze eenvoudig een extra zakelijke telefoonlijn voor thuis.

Geschikt voor iedere zakelijke omgeving

Ieder bedrijf heeft zijn eigen op maat gemaakte communicatie-oplossing nodig. Omdat de Maxwell C te integreren is in bijna iedere zakelijke omgeving, komt het device tegemoet aan een uitgebreide reeks communicatiebehoeften. Denk bijvoorbeeld aan een magazijn of garage, waar één centrale telefoon nodig is, maar een ethernetverbinding mogelijk afwezig is. Of een hotel of postkamer, waar meerdere gebruikers gebruikmaken van één device. Aangezien ze een draadloos toestel per ongeluk kunnen meenemen, is een desktopdevice de beste optie.

Onze Maxwell C slaat een brug tussen draadloze handsets – in een singlecell of multicell omgeving – en onze Maxwell SIP-desktoptelefoons. Het device combineert de belangrijkste features van desktop en DECT. Alles wat nodig is om de behoeften van moderne bedrijven en eindgebruikers te ondersteunen in een draadloze, flexibele wereld.

Ron Cottaar, Marketing Director EMEA bij Gigaset Communications GmbH

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in