Home Data & Storage Digitale infrastructuur: KickStart 2018!

Digitale infrastructuur: KickStart 2018!

188

De digitale infrastructuur is zoals alle infrastructuren het resultaat van een samenspel tussen uiteenlopende partijen. Denk aan datacenters, hosting- en cloudproviders, access- en backbone netwerken maar ook domein registrars en zaken als netwerkprotocollen. De som daarvan is letterlijk meer dan het geheel der delen.

Als sector die de afgelopen 30 jaar autonoom is gegroeid, is toegang tot kapitaal en kennis essentieel. Nu de sector hard groeit, is er behoefte aan betrouwbare informatie over wat de nabije toekomst zal brengen. Die kennis zit door het gefragmenteerde speelveld bij veel uiteenlopende partijen. Het mooie is dat al die partijen graag de samenwerking op zoeken om de volgende generatie digitale infrastructuur te realiseren. Kennis halen en brengen kent in onze sector dan ook geen grenzen.

Investments & Trends

Het is dan ook goed om af en toe de hoofden bij elkaar te steken en met elkaar te bespreken hoe wij de ontwikkelingen in de digitale sector zien. Dat gebeurt natuurlijk iedere dag in kleine kringen en informeel, maar tot nu toe zijn er in Nederland maar weinig gelegenheden waarop het expliciet de bedoeling is om de blik op de toekomst te richten. Dat is jammer, want gezamenlijk kunnen we voorbij de waan van de dag kijken en alvast de weg bereiden voor de toekomst. Dat is nodig ook, want de ontwikkelingen gaan snel en zeker in Europa staan we aan de vooravond van een paar interessante jaren.

De afgelopen jaren is Europa uitgegroeid tot een toonaangevende hotspot in de digitale industrie. Intussen zal volgens internationaal onderzoeksbureau BroadGroup de groeiende vraag naar 5G, virtual reality en kunstmatige intelligentie de technologiemarkt tot ver na 2017 opschudden. Connectiviteits-, cloud- en datacenter managers van over de hele wereld kijken naar de Europese markt en proberen te voorspellen waar het naartoe gaat.

Internationaal event in Nederland

Op 24 januari 2018 zullen daarom wereldwijd toonaangevende experts het podium krijgen tijdens de KickStart Europe conferentie in de RAI in Amsterdam. Deze conferentie zal een breed scala aan mogelijkheden bieden om te netwerken, om te leren en nieuwe kansen met beide handen aan te grijpen. Het evenement biedt expert panel sessies en presentaties van topmanagers en analisten aan. C-level sprekers van onder meer Vertiv, IBM, Gartner en Eurofiber zullen hun visie op de markt delen.

We zullen het hebben over de groeiende behoefte aan connectiviteit, de vraag wat we mogen verwachten van nieuwe technologieën als IoT of AI, de ontwikkelingen op het gebied van cloud en de stormachtige groei van de datacenterbranche. Wie op strategisch niveau graag vooruit blikt met management vakgenoten is van harte uitgenodigd om de conferentie te bezoeken om het nieuwe jaar goed op te starten!

Stijn Grove, Directeur Dutch Datacenter Association

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in