Home Architectuur Doe mee aan de NAF-architectuurprijs!

Doe mee aan de NAF-architectuurprijs!

87

Ook dit jaar zal het Nederlands Architectuur Forum weer de prestigieuze NAF-architectuurprijs 2013 verlenen. De prijs wordt toegekend aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere vakmatige prestatie heeft geleverd op architectuurgebied. Ken je een goede kandidaat, nomineer die dan bij het NAF-bestuur. Insturen van nominaties kan tot 14 oktober 2013. Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen een winnaar. Die winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Landelijk Architectuur Congres (LAC) op 27 en 28 november in Nieuwegein. BlogIT is mediapartner van het LAC.

Iedereen kan kandidaten voor de prijs per e-mail aanmelden bij het NAF-bestuur via bestuur@naf.nl. Je hoeft geen complete architectuurdocumenten in te zenden. Een duidelijke motivatie waarom de kandidaat voldoet aan deze criteria is voldoende, bijvoorbeeld in de vorm van een korte presentatie of 1-2 A4 tekst. Heb je vragen over de mogelijkheden of vorm van een inzending, mail ze gerust aan bestuur@naf.nl.

De onafhankelijke jury hanteert de volgende criteria om de inzendingen te beoordelen:

  • dat wat de architectuur beschrijft is aantoonbaar en succesvol in gebruik;
  • er is een duidelijke relatie tussen hetgeen de architectuur uitbeeldt en wat er gerealiseerd is;
  • het management is gedurende het proces actief betrokken geweest bij het opstellen en handhaven van de architectuur;
  • het is duidelijk dat de architectuur voldoet aan eisen van de (evt. toekomstige) gebruiker.

Het bestuur en de jury zullen inzenders waar nodig begeleiden. Inzendingen voor de prijs worden vertrouwelijk behandeld. De jury kiest uit de inzendingen drie genomineerden die elk een vrijkaart voor het LAC ontvangen. Op het LAC wordt uit deze drie de winnaar bekend gemaakt.

De prijs ging in 2012 naar de Gemeente Rotterdam voor de architectuur van zijn Basisregistraties & Gegevensmagazijn. Naast dit project waren architecturen genomineerd van de KAS Bank en het Shared Service Centre ICT (SSH-ICT), waarin een aantal Haagse ministeries het werkplekbeheer heeft ondergebracht. In 2011 won de Stichting Pensioenregister voor de architectuur van mijnpensioenoverzicht.nl. In 2010 ging de prijs naar het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie voor de Dienst Regelingen, in 2009 won het Indigo-programma van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Zie hier voor meer informatie over de prijs, de procedure en eerdere winnaars!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in