Home Innovatie & Strategie Welke impact heeft de huidige omgeving op de digitale transformatie gehad?

Welke impact heeft de huidige omgeving op de digitale transformatie gehad?

100

Halverwege de 19e eeuw was Florence Nightingale pionier op het gebied van handenwassen om infecties te voorkomen bij soldaten die gewond raakten tijdens de Krimoorlog. Handenwassen had direct positieve effecten. Pas na 125 jaar en een reeks van bacteriële uitbraken werd het wassen van de handen algemeen hygiënisch gebruik.

Met corona is de noodzaak van goede hygiënegewoonten overduidelijk. Over nog eens 125 jaar kunnen we misschien terugkijken en de huidige pandemie als een soortgelijk keerpunt zien als handenwassen – maar dan wat betreft de versnelde invoering van digitale infrastructuur en diensten.

IT-management bevindt zich vandaag de dag op een commercieel kritiek punt. Hoe en waarin ze investeren zal als nooit tevoren onder de loep worden genomen, want medewerkers, klanten en partners willen allemaal technologie waarmee zij de uitdagingen aankunnen die hen te wachten staan. Innovatie om de innovatie zal leiden tot overbesteding en een te laag rendement.

Vermijd dure transformatie

De manier waarop bedrijven vandaag de dag werken is drastisch veranderd ten opzichte van een paar maanden geleden. Werknemers leven, werken en communiceren met elkaar in een nieuwe omgeving en hebben tijdens hun werk te maken met verantwoordelijkheden, zoals kinderopvang en thuisonderwijs. De technologiestrategie moet hier op aansluiten. Oude budget- en inkoopcycli van 18 maanden die gebaseerd zijn op een kapitaalinvesteringsmodel en upgrades die neerkomen op het compleet vervangen van systemen passen niet meer bij de huidige bedrijfsvoering. Plannen moeten vaak snel worden aangepast om aan nieuwe en onvoorziene eisen te voldoen. Investeringen dienen daarom gericht te zijn op flexibele verbruiksmodellen met een infrastructuur die maximaal flexibel is.

Het ligt voor de hand dat budgetten, in tijden waarin economische onzekerheid toeneemt, krapper worden. Wie dan kiest voor een flexibel gebruiksmodel kan dure transformaties vermijden. Tegelijk kunnen moderniseringsprojecten worden aangestuurd met veel minder risico op stijgende kosten, budgettekorten of leveranciers die vastlopen.

Schrijf on-premise niet af

In onzekere tijden is vooruit plannen van IT-uitgaven en infrastructuur erg lastig. Voor je het weet wordt er te weinig of te veel geleverd, of wordt de verkeerde oplossing voor de bedrijfstransformatie geïmplementeerd. Geen wonder dat cloudmigratie de topprioriteit blijft dankzij het vermogen van de cloud om te schalen, eenvoudig gegevens te beheren en de kosten laag te houden. Maar het is niet de enige optie. In de kern draait het om eenvoud en flexibiliteit: cloudkenmerken die ook op on-premise bestaan.

Voor opkomende technologieën zoals AI en deep-learning is on-premise apparatuur van onschatbare waarde. Het zal de data harder en beter laten werken voor hen. Waardoor ze bedrijfskritische applicaties die niet in de cloud kunnen leven – zoals die een extreem lage latency en hoge doorvoersnelheid nodig hebben – van toevoer kunnen voorzien.

Door on-prem net zoals de cloud in te richten, krijgen klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van private of publieke clouds naast on-prem, afhankelijk van de werklast en de bedrijfsdoelstellingen. En met een flexibel gebruiksmodel kunnen klanten inspelen op hun steeds veranderende bedrijfsbehoeften.

Opeens betaalbaar en toegankelijk voor elk bedrijf

Belangrijk is dat deze hybride aanpak niet zwaar op de begroting hoeft te drukken. Want met een flexibel gebruiksmodel gaat de total cost of ownership omlaag. Dan zijn kritieke technologieën opeens betaalbaar. En toegankelijk voor bedrijven van elke omvang. Juist in een tijd van economische krimp hebben veel bedrijven onvoldoende kapitaal voor een ingrijpende IT-herziening. Gezien de budgettaire beperkingen zal waarschijnlijk alleen maar worden geïnvesteerd als rendement gegarandeerd is.

Daarom dienen organisaties slim te zijn. En te kijken naar een andere manier om hun technologische omgeving te beheren. Flexibele verbruiksmodellen, met hun lage total cost of ownership, snelle integratie en wendbaarheid zijn bij uitstek geschikt voor de vele uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Niet alleen vandaag, maar ook morgen.

Marco Bal, Principal Systems Engineer, Pure Storage

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in