Home Innovatie & Strategie Eora 3D Scanner

Eora 3D Scanner

113

Nog elke maand komt 3D ontwerpen en printen dichterbij voor de gemiddelde Nederlander. Ook wordt het steeds duidelijker wat er allemaal nodig is om er lol aan te beleven. Velen kochten een 3D printer, begonnen ontwerpen te downloaden (zelfs te kopen) en te printen. En dat is misschien nou net niet het allerleukste om te doen. Persoonlijk vind ik het pas helemaal echt als je zelf een uniek design kunt maken. Printen (wat voor 3D altijd nog minder raar klinkt dan afdrukken) kun je zelf doen maar kan ook bij een vriend, kennis, club, school, op de zaak of professioneel uitbesteden bij één van de vele goed geoutilleerde drukkers die dit doen.

Eigen 3D design

Hoe maak je nou je eigen unieke design? Dat is nog niet zo makkelijk. Uiteraard heb je handige programmatuur nodig waar je mee moet leren werken. Op dit gebied zijn grote stappen gezet voor de zakelijke en thuisdesigner. Ben je zover dan kun je “from scratch” ontwerpen, voorbeelden downloaden en bewerken én objecten scannen. Ook hier gaat weer een wereld van mogelijkheden open. Ik wil daar een nieuw voorbeeld van laten zien waarmee je thuis een goede scan kunt maken. Simpel, eenvoudig en snel. De Eora 3D Scanner.

Ik zal je niet vervelen met de golflengte van de groene laser en andere specificaties, die lees je gewoon op de website van Eora.

Het product bestaat uit een smartphone houder met ingebouwde groene laser en een aparte Bluetooth draaitafel om het te scannen object op te plaatsen. Het maken van een hoogwaardige scan duurt zo’n vijf minuten.

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik me ervoor aanmeldde op Kickstarter. Inmiddels is het productiestadium vergevorderd en zal er binnenkort uitgeleverd gaan worden. Ook hebben? De inschrijving op Kickstarter is al geruime tijd gesloten maar voor de website accepteert nu gewone preorders.

Ik ben reuze benieuwd!

Hans van Buuren, Enterprise Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in