Home Data & Storage Europese datacenterindustrie verzamelt zich in Amsterdam

Europese datacenterindustrie verzamelt zich in Amsterdam

158

De digitale transformatie is een revolutie voor het bedrijfsleven en de maatschappij. Aangewakkerd door digitalisering, zijn gegevens gemakkelijk toegankelijk voor gebruik op verschillende platforms, apparaten en interfaces. Toepassingen die deze gedigitaliseerde gegevens en gedigitaliseerde toepassingen integreren, komen samen in datacenters, de basis van de digitale economie.

De nieuwe digitale realiteit brengt ons veel goeds. We hebben over de hele wereld baanbrekende innovaties, nieuwe welvaart en zelfs regime changes. Om een paar dingen te noemen: we kunnen nu ziekten veel sneller genezen, meer mensen toegang geven tot kennis ongeacht waar ze zich bevinden en mensen hebben toegang tot alle muziek van de wereld. Daarnaast zien we veel negatieve dingen als de stress van altijd online zijn, cyberaanvallen en nieuwe manieren om verkiezingen te beïnvloeden.

De digitale industrie aan het roer

Zoals bij elke revolutie is de wereld zoals wij die kenden verdwenen. We moeten ons aanpassen aan de nieuwe realiteit. Bedrijven en samenlevingen die het tempo van de digitale transformatie niet kunnen bijhouden, lopen het risico ver achterop te raken. Je moet digitaal worden.

Ook de nieuwkomers aan het roer moeten zich aanpassen aan hun nieuwe rol in deze revolutie. De digitale industrie staat ineens in het middelpunt van de belangstelling. Als industrie is het van vitaal belang om te leiden, te informeren en te begeleiden. Daarom is het goed om te zien dat de nieuwe digitale industrieën zoals datacenters, cloud providers, connectivity providers, security bedrijven en vele anderen zich overal in Europa organiseren in brancheverenigingen. Deze vrij nieuwe brancheorganisaties kunnen alleen succesvol zijn als ze samenwerken en volledige steun van de industrie krijgen. Omdat bijna alle uitdagingen in elk land hetzelfde zijn, hebben we elkaar nodig om onze industrieën en landen door de digitale transformatie te loodsen.

Europese samenwerking

Daarom ben ik erg blij dat we in januari tijdens de KickStart Europe conferentie in Amsterdam de grootste bijeenkomst van Europese brancheorganisaties van datacenters zullen hebben. Om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en de communicatie te verbeteren. Dit alles om beter en efficiënter te worden in het vertegenwoordigen van de industrie.

Er zijn veel nieuwe uitdagingen op het gebied van wetgeving, onderwijs, infrastructuur, duurzaamheid en veiligheid. Herzieningen over hoe we omgaan met privacy, gegevensbescherming, cyberbeveiliging, cyberveiligheid en internetgovernance zijn van invloed op iedereen. De groei van de industrie heeft gevolgen voor het elektriciteitsnet, de behoefte aan technische mensen die applicaties kunnen ontwerpen, bouwen en draaien, datacenter technici en netwerkoperatoren.

We hebben haast omdat de groei van de digitale transformatie niet stopt. IDC voorspelt dat in 2021 meer dan 50% van het mondiale BBP afkomstig is van de digitale economie. En AI, groei van het gebruik van de publieke cloud groei en IoT moeten nog komen.

Het is dus zaak om gezamenlijk snel te handelen. Met de bijeenkomst van vertegenwoordigers van de Europese datacenter branche organisaties willen we daar een stevige impuls aan geven. En een nog steviger fundament vormen voor onze gedeelde digitale toekomst.

Stijn Grove, Directeur Dutch Datacenter Association

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in