Home Cloud Externe SSD: een veilig alternatief voor cloudopslag

Externe SSD: een veilig alternatief voor cloudopslag

348

Veilige bestandsopslag is een cruciaal aandachtspunt voor financiële organisaties. Zeker nu hybride werken ook in deze sector steeds vaker de norm is. Met een Samsung SSD biedt u uw klanten alle flexibiliteit die zij nodig hebben, zonder de nadelen van cloudopslag.

Financeprofessionals werken steeds vaker flexibel. Thuis, onderweg of op kantoor. De ene keer met een laptop, de andere keer via een workstation of een tablet. Zij moeten overal en in iedere situatie snel kunnen beschikken over hun belangrijke bestanden. Met elk van die apparaten, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid.

In sommige gevallen kan cloudopslag uitkomst bieden. Echter komt dat niet zonder de nodige nadelen. Zo is toegang tot de bestanden vaak alleen mogelijk via een internetverbinding. Daarnaast zitten organisaties bij cloudopslag vast aan maandelijkse abonnementskosten. Ook kan het bewaren van data in de cloud voor allerlei compliance-issues zorgen.

Een praktisch en laagdrempelig alternatief voor veilige en mobiele bestandsopslag is een draagbare, compacte externe SSD. Een SSD is snel, relatief compact en door het ontbreken van loszittende onderdelen weinig gevoelig voor beweging. Ook heeft een SSD een streepje voor op cloudoplossingen als het gaat om security. Een hacker kan zich op afstand toegang verschaffen tot een cloudomgeving. Bij een externe SSD is dat onmogelijk, hiervoor is namelijk altijd een fysieke verbinding met het apparaat noodzakelijk.

Een externe SSD moet voor verantwoord zakelijk gebruik wel aan een aantal eisen voldoen:

 1. Voorzien van security
  Privacy- en concurrentiegevoelige gegevens verdienen een goede bescherming. Vergeet een medewerker een SSD vol bij een klant, of in de trein, dan mag dat niet direct tot een datalek leiden. Voorzieningen als ingebouwde encryptietechnologie voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de gegevens op de mobiele schijf
 2. Draagbaar
  De vormfactor is een ander belangrijk aandachtspunt. Een externe SSD moet zich gemakkelijk laten vervoeren en eenvoudig in een (laptop)tas te steken zijn. Dat betekent dat gewicht en afmetingen ook beperkt moeten blijven.
 3. Solide
  Een harde schijf die overal mee naartoe gaat, krijgt het nodige te verduren. Schokken en klappen zijn tijdens het vervoer zo goed als onvermijdelijk. Een schijf moet daar goed tegen kunnen. Niet alleen omdat uw klanten niet zitten te wachten op een kapotte schijf, maar vooral om de data op de disk te beschermen.
 4. Snel
  Niet iedere mobiele schijf is geschikt voor het lezen en schrijven van een grote hoeveelheid data en/of grote bestanden. Niet zozeer vanwege de opslagcapaciteit, maar omdat magere prestaties een vlotte werking verhinderen en daarmee de productiviteit in gevaar brengen. Dit is zeker een punt van aandacht als medewerkers veel werken met bijvoorbeeld video’s, grote databases en multimediale presentaties. Het is dan belangrijk dat een mobiele disk over voldoende hoge lees- en schrijfsnelheden beschikt.

Een zeer geschikt model dat aan bovenstaande eisen voldoet is bijvoorbeeld de Samsung T7 SSD. Dit mobiele opslagmedium beschikt over een aantal eigenschappen die zeer welkom zijn voor financeprofessionals:

Compact en draagbaar

De Samsung T7 past dankzij zijn compacte vormgeving gemakkelijk in een (laptoptas), of zelfs in een broekzak. Het formaat is vergelijkbaar met dat van een creditcard. De behuizing is van een stevig maar lichtgewicht aluminium. De SSD legt een schamele 58 gram in de weegschaal. Al met al specificaties die zorgen voor meer dan voldoende draagbaarheid en handzaamheid onderweg.

Securityvoorzieningen

Gegevens op de Samsung T7 blijven veilig dankzij een ingebouwde wachtwoordvoorziening. Deze beschermt de data op de schijf via een 265-bits AES-versleuteling. Deze technologie is praktisch onkraakbaar: het brute-forcen van deze versleuteltechniek neemt zo’n 8 miljard jaar in beslag. De Touch-uitvoering beschikt ook over een ingebouwde vingerafdrukscanner. Dat zorgt voor een nog snellere en gemakkelijkere ontgrendeling.

Daarnaast bevat de drive dankzij de SSD-technologie geen bewegende onderdelen. Dat maakt de schijf minder kwetsbaar voor stoten en klappen. De metalen behuizing zorgt voor een valbescherming tot 2 meter. Dat is meer dan voldoende voor bescherming tegen veelvoorkomende ongelukken als een val van een bureau.

Bescherming tegen oververhitting

Een SSD kan tijdens intensief gebruik veel warmte genereren. Die warmte kan de werking van de schijf negatief beïnvloeden, of zelfs voor schade zorgen. Daarom is de Samsung T7 voorzien van speciale technologie die oververhitting actief tegengaat. Dat garandeert een stabiele werking.

Hoge lees- en schrijfsnelheden

Vlot doorwerken mag met de Samsung T7 geen probleem zijn. De SSD beschikt namelijk over een indrukwekkende leessnelheid van 1050 MB/s. De T7 is daarmee even snel als zijn voorganger, de T5. Op deze snelheid kunnen medewerkers in een seconde een volledige speelfilm inladen, 20 grote Photoshop-bestanden inlezen of 1000 Word-bestanden overzetten. Het snelheidsverschil met een mechanische externe harde schijf is aanzienlijk: deze behalen maximaal zo’n 150 MB/s.

Ruime opslagcapaciteit

De Samsung T7 is verkrijgbaar in opslagcapaciteit tot 2TB. Dat is meer dan genoeg voor vrijwel iedere denkbare toepassing. Het is in de meeste gevallen zelfs toereikend voor het maken van een volledige systeemback-up.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van Samsung T7 SSD’s voor uw klanten of over andere oplossingen en producten voor de financiële sector. Lees dan de overige blogs op Road2Growth of neem contact met ons op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in