Home Innovatie & Strategie Financiële sector verandert door digitale transitie

Financiële sector verandert door digitale transitie

132

De digitale transitie in de financiële sector biedt volop kansen om als vertrouwde IT adviseur bedrijven van advies te voorzien en te profiteren van de vraag naar nieuwe services, hardware en software.

De financiële sector is een van oorsprong vrij traditionele sector – de bankier, accountant en assurantieadviseur stonden lange tijd niet bekend om hun vooruitstrevendheid, maar daar is al lang achterhaald. Net als in andere sectoren is er sprake van een digitale transitie door toepassing van nieuwe technologie, software en hardware. De coronapandemie en de snel toegenomen vraag naar financiële oplossingen hebben er voor gezorgd dat deze ontwikkeling de afgelopen periode nog verder is versneld. Dit biedt u als IT-reseller de kans om grote en/of kleine financiële instellingen te voorzien van advies, producten en diensten.

Algemene automatisering en de ontwikkeling van fin-tech (financiële technologie) hebben gezorgd voor een toename van het gebruik van software en het genereren van data. Echter, de verwerking van deze financiële data is niet alleen sneller geworden, maar ook de controle hierop en de identificatie van afwijkingen en gevoeligheden zijn sterk toegenomen. De opslag en uitgebreide verwerking van data vragen om een goede IT-infrastructuur en de inzet van cloud-applicaties is een serieuze en efficiënte optie voor veel organisaties.

Dat voor de financiële sector een goede IT security hierbij van essentieel belang is, mag duidelijk zijn. De grote hoeveelheid privacygevoelige financiële gegevens is tenslotte een zeer interessante prooi voor hackers en cybercriminelen. De ouderwetse kluis biedt hiertegen geen bescherming en dus moeten veel organisaties meer investeren in een goede digitale beveiliging.

Niet alleen de grote financiële instellingen transformeren om te kunnen groeien, ook MKB bedrijven in de financiële sector zijn sterk in ontwikkeling. Start-ups proberen met inzet van de nieuwe technologie, zoals financiële apps, crypto currency en de toepassing van AI, een positie in de markt te veroveren. Accountants- administratiekantoren zijn drukker dan ooit met het adviseren van hun klanten vanwege de continu veranderende financiële situatie (bijvoorbeeld vanwege de coronacrisis). Hypotheekverstrekkers doen hun uiterste best klanten tijdig te voorzien van een goede financiering in de oververhitte huizenmarkt en assurantiekantoren proberen in deze onzekere tijden te zorgen voor een aanbod op maat om alle bezittingen en uitgaven op een juiste manier te verzekeren.

Deze toenemende vraag naar financieel advies en diensten, gecombineerd met de groei van thuiswerken heeft in de afgelopen periode gezorgd voor een toename van online bankieren en digitale financiële advisering. Zowel personeel in de sector zelf als kleine zakelijke klanten, zelfstandige ondernemers en consumenten zijn inmiddels gewend aan videobellen en het online verstrekken en inwinnen van financieel advies. Dit zorgt voor meer investeringen en uitgaves voor geschikte hardware: laptops, monitoren, docking stations, webcams en koptelefoons worden ingezet om op een aangename en efficiënte manier contact te kunnen onderhouden tussen adviseurs en klanten.

Kortom: de digitale transitie in de financiële sector biedt volop kansen om als vertrouwde IT adviseur bedrijven van advies te voorzien en te profiteren van de vraag naar nieuwe services, hardware en software.

Lees meer blogs over de digitale transformatie op: https://www.road2growth.nl/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in