Home Security Firmware is voor specialisten

Firmware is voor specialisten

61

Vandaag zijn de kinderen en ik indien mogelijk nóg gelukkiger geworden: we hebben twee keer twintig minuten gevlogen met onze gloedje nieuwe DJI Phantom 3 Professional drone. En dat is me daar een potje gaaf! Het leert snel, dat vliegen en als je een beetje op de veiligheid let is het puur genieten. We hebben ook al uit de lucht gefilmd maar daar moeten we nog wat op oefenen, niet te abrupt draaien en zo. En omdat we de startersstand nog aan hebben gehad (aanrader) konden we ook nog niet zo hoog en niet zo ver. Die staat inmiddels uit. Deze drone, met zijn 4K camera en bereik van 2km ver en 500m hoog, is precies wat je hebben wilt. The difference between men and boys…

Toen we weer thuis waren bedacht ik me dat ik de firmware nog even moest upgraden. Je weet wel, de software die vandaag de dag in alle hardware zit meegebakken en die soms bijgewerkt moet worden. Het zit in je televisie, in je horloge en dus ook in je drone (en de afstandbediening en de camera). Ik moet zeggen, de instructiefilmpjes die erbij zitten zijn uitermate duidelijk en je kunt het eigenlijk niet fout doen. Maar toch, je moet maar net een MicroSD to USB adaptertje hebben liggen en weten hoe je met downloads, ZIP’s en bestandjes werkt. Anders wordt het alsnog moeilijk. En dat is jammer. Deze drone is zo perfect gemaakt, zo goed gedocumenteerd en zo vanzelfsprekend dat je toch zou wensen dat hij dit zelf even doet als hij met de tablet eraan aan de WiFi hangt. Maar dat is nog niet zo.

Altijd nog beter dan bijvoorbeeld onze nieuwe Philips smart televisie (eigenlijk geen Philips meer) die van nieuwe firmware nog steeds niet slimmer wordt en waar je echt een IT’er moet zijn om hem te upgraden.

Hoe dan ook, ik spreek de hoop uit dat hardware fabrikanten ophouden met de oude methoden van firmware upgrades. Houd het lekker simpel.

Fijne vakantie!

Hans van Buuren, Enterprise Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in